29 / 03 / 2024

Nilüferli muhtarlardan Kayapa Katık Tesisi'ne tepki!

Nilüferli muhtarlardan Kayapa Katık Tesisi'ne tepki!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Kayapa Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepkiler devam ediyor. . Muhtarlar Derneği Nilüfer Şubesi, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki Muhtar Odası’nda basın toplantısı düzenledi.



Kayapa Mahallesi Kuruçeşme mevkiine yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepki gösteren Nilüfer’deki muhtarlar, yer seçiminin yanlış olduğunu ileri sürdü. Muhtarlar Derneği Nilüfer Şubesi, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki Muhtar Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen ve 1 milyon 981 bin 707 metrekarelik alanda yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’nin ormanları, suları, toprakları yok edeceğine dikkat çeken muhtarlar, seçilen yerin yanlış olduğunu belirtti.


Nilüfer Şubesi Başkanı Erol Yılmazer, muhtarlar olarak imar planında yapılan değişiklikle Kayapa ve Kuruçeşme mahallelerindeki yaklaşık 2 milyon metrekarelik ormanlık alana Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’nin kurulmasını son derece yanlış bulduklarını söyledi.


Yılmazer, “Ormanın tam ortasına Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi yapılmak isteniyor. Tıpkı geçmişte Doğanbey TOKİ, Stadyum, DOSAB Termik Santrali ve Özlüce’de bulunan Batı Katı Atık Tesisi uygulamalarında olduğu gibi hareket ediliyor. Yapılması planlanan tesis için halkın, sivil toplum örgütlerinin, akademik odaların görüşleri alınmadan, ÇED ve SED değerlendirilmesi bile yapılmadan yangından mal kaçırırcasına plan değişiklikleri yapılıyor” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön