19 / 04 / 2024

Nilvak Çekirge Rotary Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı!

Nilvak Çekirge Rotary Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı!

Teknolojinin son olanakları kullanılarak yapılan Nilvak Çekirge Rotary Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı. Merkez, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştirebilmeleri amacı ile kuruldu...




Teknolojinin son olanakları kullanılarak yapılan Nilvak Çekirge Rotary Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.


Nilüfer'de hizmete açılan Rehabilitasyon merkezi, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştirebilmeleri, işbirliği içinde çalışabilmeleri, çevresine uyum sağlayabilmeleri, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmeleri için eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Nilüfer Sosyal Kültürel Yardımlaşma Vakfı (Nilvak) çatısı altında hizmet verecek ve Çekirge Rotary Kulübü’nün desteğiyle yapılan Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Günümüzün en son teknoloji olanaklarının kullanıldığı merkezin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Çekirge Rotary Kulübü yönetici, rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada projenin katılımcı belediye anlayışının somut bir örneği olduğunu kaydetti. Nilüfer Belediyesi’nin herkesin eşit eğitim alması için pek çok proje hazırladığını söyleyen Bozbey, insan için yapılacak en büyük yatırımın yine eğitim olduğunu vurguladı. Bozbey, "İnsan haklarının evrenselliğini ve engellilerin eğitim hakkından ayrımcılığa uğramaksızın yararlanması gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle, engelli bireylerimizin ve ailelerinin toplumdan soyutlanmasını değil, toplumla kaynaşmasını amaçlayan çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda kentimizde engelli yurttaşlarımıza yönelik yapılacak her çalışmayı planlayan, uygulamaya konulmasını sağlayan Engelliler Hizmet Birimimiz çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Her yaş ve engel grubundan engelli birey ve ailelerine hizmet veren Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi örnek çalışmalarımızdan biridir. Şimdi kentimizde engellilere yönelik özel eğitim hizmeti verecek olan, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin arasına bir merkez daha eklenmesine katkıda bulunmaktan dolayı son derece sevinçliyiz. Nilvak Çekirge Rotary Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, engellilere yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken kentimize yakışacağına inanıyorum" diye konuştu.


Nilvak Müdürü Necati Eren ise yaptığı konuşmada, 2010 yılında 20 öğrenciyle başlayan rehabilitasyon merkezinin şimdi büyük bir kuruma dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eren "Engelli yaşamda engelleri kaldıran, bu kurumu bugünlere taşıyan Başkan Bozbey’e teşekkür ediyorum" dedi.


Çekirge Rotary Kulübü 2008-2009 Dönem Başkanı ve Proje Koordinatörü Zerrin Özgüle de bir düşü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.


Törende özel eğitim gören öğrencinin okuduğu şiir katılımcılardan büyük alkış aldı.


Merkezde, 17 zihinsel engelliler bireysel eğitim odası, 4 grup eğitim odası, 4 yaygın gelişimsel bozukluklar bireysel eğitim odası, 2 grup eğitim odası, 5 bedensel engelliler fizyoterapi odası, özel öğrenme güçlüğü bireysel eğitim odası, grup eğitim odası, spor salonu, havuz, uygulama evi, işli ve çok amaçlı salon bulunuyor.



Olay


Geri Dön