25 / 04 / 2024

Nimetullah Kaya kimdir

Nimetullah Kaya kimdir

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, 1988 yılından beri İstanbul da mühendislik ve müteahhitlik yapıyor. Şu anda devam etmekte olan Halkalı Atakent de Emlak GYO Hasılat Paylaşımı projesi olan Elite City   ve yeni başlayan Pendik Elite Side p



1962 yılında Ağrı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ağrıda tamamladıktan sonra 1988 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1988 yılından beri İstanbul da mühendislik ve müteahhitlik yapmakta olup, İstanbul da tamamlamış olduğu projelerden bazıları Ataşehir Konakları, Atakent Konutları, Elite Life Ataşehir,  Altınoluk  Aqua Park villalarını sayabiliriz. Şu anda devam etmekte olan Halkalı Atakent de Emlak GYO Hasılat Paylaşımı projesi olan Elite City   ve yeni başlayan Pendik Elite Side projesini sayabiliriz.
İnşaat sektörü projeleri yanında, Kaya grubun taş işleme tesisi, ahşap işleme tesisi bulunmakta olup, bu girişimlerle ince yapı konusunda da yapılan işlerin daha nitelikli ve grubun kendi kontrolünde olması hedeflenmiştir.

Bunların yanı sıra Nimetullah Kaya,  özellikle, bulundukları bölge ve Ağrıda eğitim desteği konusunda sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde, fedakâr çalışmalar yapmaktadır.

Özellikle, çevre, koruma, yeşili destekleme, konusunda hassas çalışmalar yapan grup, peyzaj çalışmalarında proje yaptıkları bölgelere de katkıda bulunmaktadırlar.

Son dönemlerde Kentsel Dönüşüm projeleri üzerinde arazi geliştirme çalışmaları devam etmektedir. Nimetullah  KAYA evli ve 3 çocuk babası olup, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.


Geri Dön