20 / 04 / 2024

Nis Otel İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Nis Otel İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Nis Otel İşletmeleri Anonim Şirketi, Gürsel Özdoğan Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 30 Mart 2015 tarihinde Beyoğlu, Taksim Mahallesi, İnönü Caddesi'nde kuruldu.



Nis Otel İşletmeleri Anonim Şirketi, Gürsel Özdoğan Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 30 Mart'ta kuruldu. 


Nis Otel İşletmeleri Anonim Şirketi iş konusu; a) Otel, köşk, saray, konak, apart, residence ve benzeri yapıları restorasyon veya yeniden yapma yolu ile turizme kazandırarak özel tesis, butik, pansiyon, apart ve yıldızlı tesisler, konak evleri, otantik, tarihi konaklar açarak işletmek, b) Turizmin bütün dallarında faaliyette bulunmak, yerli ve yabancı turistlere hizmetleri en iyi şekilde vermek, c) Ülkenin doğal, tarihi, arkeolojik ve sosyokültürel değerlerinden faydalanmak, kış sporları, su sporları, sağlık turizmi, inanç turizmi dahil sportif ve kültürel faaliyetler ve geziler düzenlemek, Şirket amaç ve konusunu gerçekleştirmek üzere; Yerli ve yabancı firma ve şirketlerle yurt içinde ve dışında ortak girişim kurabilir, katılabilir, işbirliği yapabilir, kısa ve uzun vadeli adi ortaklıklar kurabilir,  yurt dışında kurulmuş şirketlere iştirak edebilir, yeni şirketler kurabilir. İktisadi amaç ve konusunun gerektirdiği her türlü izin, marka, ruhsat,  patent, ihtira beratı v.b. alabilir,tescil ettirebilir, lisans, royalty, know-how anlaşmaları yapabilir, Sınai, mali ve teknik muameleleri yapabilir, Konusu ile ilgili her türlü hammadde alım, satım, ithalat ve ihracatını yapabilir. Şirket faaliyetlerini yürütebilmek için gerektiğinde mer i mevzuat uyarınca yurtiçi ve dışı kredi kaynaklarına başvurmak suretiyle finansman sağlayabilir ve bunlar için gerekli işlemleri ifa eder. Şirket amacının gerçekleştirmek için gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek  edebilir. Şirket sahibi bulunduğu taşınmazlar üzerine üçüncü kişi ve kurumların  borçları için ipotek ve rehin tesis edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak,  intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti,  kat irtifakı, kat  mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Şirket ihtiyaç duyduğu motorlu taşıtları alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir.  Şirket yukarıda yazılı olanlar dışında yararlı ve gerekli görülecek iş ve işlemlere Yönetim Kurulunun teklifi ve genel kurulun vereceği karar ile girebilir. 



Geri Dön