26 / 04 / 2024

Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi yenileniyor!

Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi yenileniyor!

Mustafa Sarıgül, yıllardır hayalini kurduğu Abdi İpekçi projesi geçen hafta başladı...



Son iki yıldır Asmalımescit, kış aylarının çekim merkezi olmuş durumda. Özellikle geçen yıl başlayan sigara yasağından sonra Asmalımescit´in cazibesi dayanılmaz oldu. Mekanlar sokağa taşınca yolda yürünemez bir hal aldı. Enerjisi çok yükseldi. Akşamları insanlarla dolup taşan sokakları, yıllar öncesinin Bodrum Barlar Sokağı´nı hatırlattı. Asmalımescit´in trendi yükselince birçok yeni mekan hayat buldu. Hatta iş öyle bir hale geldi ki Şişhane´ye kadar uzanan geniş bir eğlence ağı gelişti. Public, Big Chef´s, X Restoran Şişhane´yi de gündeme getirdi. Asmalımescit´in sokağa taşan eğlencesi nedeniyle Nişantaşı geçen kışı neredeyse sessiz sedasız geçirdi.

Nişantaşı gecelerinin imdadına Mustafa Sarıgül yetişti. Yıllardır hayalini kurduğu Abdi İpekçi projesi geçen hafta başladı. Aslında Şişli Belediye Başkanı´nın hayali Abdi İpekçi Cadde´sinin tamamen trafiğe kapatmak yönündeydi. Fakat proje kaldırımları genişletip caddedeki otoparkların kaldırılmasıyla sınırlı kaldı. Abdi İpekçi´nin bir bölümünde ise gidiş geliş olan trafik tek yönlü hale geldi. Genişleyen kaldırımların getireceklerinin, Abdi İpekçi´de şimdilik kimsecikler hatta buradaki mekan sahipleri bile çok farkında değil. Şimdiden açıklıyorum: Bu kışın en favori adresi Abdi İpekçi olacak. Eğlence sokağa taşacak. Çok değil birkaç ay sonra caddedeki mekan sayısı ikiye katlanacak. Bu kış bol bol Abdi İpekçi´deki değişimden ve burada neler olup bittiğini okuyacaksınız.

Ekimde tamamlanacak
Proje ekim ayının ikinci haftasında tamamlanmış olacak. Yaratılan geniş kaldırımlar sayesinde caddeye birçok ünlü kafe zinciri gelmeye hazırlanıyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, caddede sokak cafeler de açılacakmış. Görüşmeler devam ettiği için şimdilik hangileri saklı tutuluyor. Caddede işletmesi olanlar da mevzuyu çok anlamış değil. Neler olup bittiğine bakıyorlar. Biraz şaşkınlıkla olayı kavramaya çalışıyorlar. Bu kışın en popüler bölgesinde yatırım yapmak isteyenler varsa ellerini çabuk tutsun. Çok değil iki ay sonra Abdi İpekçi Caddesi´ni kimse tanıyamayacak. Caddedeki mağazaların önleri bile kafelerle dolup taşacak.

Kimler var?
Abdi İpekçi Caddesi´nde hangi mekanlar var şöyle bir bakalım: Mama yeni açıldı. Caddenin  başında, Cafein Nişantaşı´nın en eski barlarından biri. Grisini uzun yıllardır Abdi İpekçi´de. Brasserie Abdi İpekçi Caddesi denilince ilk akla gelen cafe, bar, bistro. Mezzaluna, Nişantaşı´nın ilk İtalyan restoranı.  Biber, en popüler akşamüstü barı. Kırıntı, Nişantaşı gençliğinin Midpoint ile birlikte vazgeçe-mediği kafe. Marca´da bu yıl konsept değişikliğine gidiliyor.  Lipsi Nişantaşı´nın tek meyhanesi. Çemberin dışında kalmak iste-miyorsanız şimdiden bir mekanın müdavimi olun derim.

Teşvikiye´yi Meksikalılar bastı
Beş yıldır Bağdat Caddesi´nde hizmet veren Ranchero, Teşvikiye´deki Milli Reasürans Çarşısı´nda da açıldı. Ranchero´yu Meksika-Türk karışımı bir aile işletiyor. Mutfak da Meksikalı bir aileye emanet. Tuzluk ve baharatlıklarından peçeteliklerine, özel kesim margarita bardaklarından boğa figürlü tabaklarına kadar pek çok malzemesi Meksika´dan getirilen Ranchero´da, tortilla ekmekleri ve nacho cipsler de yine Meksika´dan getirilen özel makinelerde üretiliyor. Meraklısına duyurulur.

Fatih Ürek de mekan sahibi oluyor
Geçen kış Cenk Eren My Pavyon´u açarak kendi yerinde çıkmaya başladı. My Pavyon bir anda İstanbul gecelerinin gözdesi oldu. Eren´den sonra Fatih Ürek de kendi yerini açmaya hazırlanı-yormuş. Kuruçeş-me´deki Mix´e ortak olan sanatçı, hem kendi yerini işletecek hem sahneye çıkacak. Mix´i geçen yıl Ship A Hoy´dan Ecevit Yılan ve Cemal Yarar ikilisi işletiyor-du. Cemal Yarar bu kış Bodrum´da kalmaya karar verince, hisselerini Fatih Ürek´e devretmiş. Bakalım  Ürek de başarılı olabilecek mi?
Ersin Süzer/Milliyet Cadde


Geri Dön