19 / 04 / 2024

Nish Adalar'dan 750 milyon gelir bekleniyor

Nish Adalar'dan 750 milyon gelir bekleniyor

Özyazıcı İnşaat tarafından yapılacak proje, ‘5 ada 1 salon' sloganıyla tanıtıldı



KİPTAŞ, Maltepe Süreyyapaşa'da, Adalar ve deniz manzarasına hakim tepedeki arazisinde, ilk defa gelir paylaşımı modeliyle, 2 bin 200 konutluk ‘Nish Adalar' konut projesini başlatıyor. Özyazıcı İnşaat tarafından yapılacak proje, ‘5 ada 1 salon' sloganıyla tanıtıldı.  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Savarona Yatı'nda düzenlenen  tanıtımda aslında bu projenin Kiptaş'ın Maltepe'deki planlarının bir parçası olduğunu belirtti. Maltepe'de 4 yıl önce 850 dönümlük araziyi aldıklarını anlatan Yıldırım, “Nish Adalar'da yapılacak 2 bin 200 konutla sınırlı değil. Biz, bu arsada 880 konutluk 1. etabı bitirdik. İkinci etap 1.500 konut. Şimdi tanıtımını yaptığımız 2 bin 200 konut. Bir yerimiz daha var, onun da yakında temelini atacağız. Bununla birlikte 5 bin 500 konut olacak” dedi. Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı ise toplam hasılatın 750 milyon lira olacağı projede 300 milyon liralık maliyet olacağını söyledi. 210 milyon liranın Kiptaş'a ödeneceğini belirten Özyazıcı, “100 milyon liranın üzerinde de kar hedefliyoruz” dedi.

Mimar İsmet Köseoğlu ise tüm daireleri denize bakacak şekilde planladıklarını belirterek, “Projede 1+1'den 4+1'e kadar daireler var” dedi. Yüzde 80'i yeşil alana ayrılan proje kapsamında alışveriş merkezi, sağlık ocağı, kreş ve okul da inşa edilecek. 
Tebernüş Kireçci/Milliyet

0(216) 444 5 232

www.nishadalar.com

Nish Adalar'da 135 bin TL'ye! Yüzde 10 peşinatla!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Özyazıcı, Maltepe'de 133 bin liraya Adalar'a baktıracak

Özyazıcı ve Kiptaş'ın metrekaresi 1.600 TL'den başlayan Nish Adalar projesi '5 Ada 1 Salon' sloganıyla tanıtıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kiptaş, Maltepe Süreyyapaşa'da, adalar ve deniz manzaralı arazisinde, ilk kez gelir paylaşımı modeliyle, 2 bin 200 konutluk "Nish Adalar'' konut projesini başlatıyor. Özyazıcı İnşaat tarafından yapılacak ve inşaatına gelecek ay başlanacak, "5 Ada 1 Salon'' sloganıyla tanıtılan proje, konumu itibariyle adalar ve deniz manzarasına sahip. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Savarona Yatı'nda düzenlenen projenin tanıtımında, Kiptaş'ın, kuruluşundan bu yana 52 bin konuta imza attığını belirtti. Maltepe'de de hizmet vermek için arsa arayışına girdiklerini ve 4 yıl önce 850 dönümlük araziyi aldıklarını anlatan Yıldırım, "Bu arazide yapılacak olan 2 bin 200 konut yalnız değil. Yanında birinci etabı bitirdik, 880 konut. İkinci etap 1.500 konut. Şimdi tanıtımını yaptığımız 2 bin 200 konut. Bir yerimiz daha var, onun da yakında temelini atacağız. Bununla birlikte 5 bin 500 konut olacak'' dedi.

PROJELER 24 AYDA BİTECEK
Yıldırım, bütün altyapıları yaptıklarını, çöp kutusuna varıncaya kadar Kiptaş'ın orada hizmeti devam ettirdiğini kaydetti. İsmet Yıldırım, Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı'nın, 30 ayda tamamlanması planlanan inşaatı 24 ayda tamamlama sözünü verdiği aktararak, Maltepe'deki diğer projeleri de bu sürede tamamlamış olacaklarını söyledi.

İnşaat maliyeti 300 milyon TL
Metrekare fiyatı bin 600-2 bin 200 TL arasında olacak.
750 milyon hasılat hedefleniyor.
Hasılatın 210 milyon TL'si Kiptaş'a verilecek.
100 milyonüzerinde kâr hedefleniyor.

Arazide toplam 5 bin 500 konut olacak

İSMET Yıldırım, mevcut arazide yeni projelerde hayata geçeceğini ve arazideki her türlü çalışmayı iki yıl içinde bitireceklerini ifade ederek, 'Arazideki projeler 4 etaptan oluşuyor. Üçüncü etabı Ahmet Bey yapıyor. Diğer etaplar da birkaç ay içinde hayata geçer. Onlarla beraber toplam 5 bin 500 civarında konut olacak" dedi.

'Becerebilirsek bu krizde 100 milyon dolar kâr edeceğiz'

ÖZYAZICI İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı da, Nish Adalar projesinde, metrekare fiyatının bin 600 liradan başladığını, 2 bin 200 liraya kadar çıktığını belirtti. Projede hedeflenen toplam hasılatın 750 milyon lira olduğunu ifade eden Özyazıcı, "210 milyon lira Kiptaş'a ödenecek, 300 milyon lira inşaat maliyeti var. 100 milyon liranın üzerinde kâr hedefleniyor. Biz de becerip kâr edebilirsek bu ekonomik krizde... İlk satışlarımızı beklenenin altında çıkardık bu ekonomik krizden dolayı'' dedi.

"ARAZİ PIRLANTA GİBİYDİ"
Projenin mimarı İsmet Köseoğlu da, arazinin konumu itibariyle Yalova'dan adalara, adalardan Sarayburnu'na ve Topkapı Sarayı'na kadar geniş bir manzarasının bulunduğunu belirtti. 2 bin 200 konutta tamamıyla tüm dairelerin denize bakacak şekilde planlandığını ifade eden Köseoğlu, "Arazi işlenmeyi bekleyen bir pırlanta gibiydi. Bu pırlantadan güzel bir gerdanlık yapmamız gerekiyordu. Şu ana kadar gelen yaklaşımlarda bunu başarabildiğimizi düşünüyorum. Projede 1+1'den 4+1'e kadar daireler var. Daire ebatları 83 ile 208 metrekare arasında değişiyor" dedi. Tatil köyü mantığında planlanan ve lüks konutların yer alacağı projede kapalı ve açık yüzme havuzu olacak.
Sabah

5 ada manzarasıyla yola çıktı, 750 milyon lira bekliyor

İstabnul Süreyyapaşa'da 202 bin metrekare arsa üzerinden inşa edilecek 2 bin 200 konutluk Nish Adalar Projesi'nin inşası ve satışı başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Kiptaş'a ait arsa üzerinde Özyazıcı İnşaat tarafından hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilecek projenin tanıtımı önceki akşam Atatürk'ün tarihi yatı Savarona'da gerçekleştirildi. Özyazıcı İnşaat Başkanı Ahmet Özyazıcı, projeden yaklaşık 750 milyon lira hasılat (satış cirosu) beklediklerini söyledi ve bu hedef gerçekleşirse Kiptaş'a da 210 milyon lira kaynak aktarılacağını açıkladı. Özyazıcı, “Yaklaşık 300 milyon liralık da yatırım harcamamız olabilir. Bizim müteahhitlik firması olarak hedefimiz bu projeden 100 milyon liranın üzerinde bir kar elde edebilmek” dedi.
Kiptaş'tan ilk paylaşım
Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım da, “Bu bizim ilk hasılat paylaşımı modeliyle yaptıracağımız proje oluyor. Hedefimiz buradan sağlanacak gelirle daha çok sosyal konut üretmek” dedi. Kipaş'ın kuruluşundan bugüne kadar 52 bin konut ürettiğini ve bunların da yüzde 85'inin sosyal konut olduğunu anlatan Yıldırım, “Süreyyapaşa'daki bu arsamız aslında toplamda 850 dönümlük bir arsa. Burada 850 konutluk birinci etap inşaatı daha önce tamamlandı. 1.500 konutluk ikinci etap inşaatı sürüyor. Şimdi de 2 bin 200 konutluk bu projemizi başlatıyoruz. Toplamda ortaya 5 bin 500 konutluk yeni bir mahalle çıkacak” dedi. Nish Adalar Projesi'nde arsanın kot farkı özelliğinden yararlanarak tüm dairelerin maksimum ölçüde Adalar ve deniz manzaralı olmasına özen gösterildi.
Hürriyet

Nish Adalar'ın m2'si 1.600-2.200 arasında  16 Ocak 2010 Cumartesi, 00:03   EKONOMİ
Kiptaş, Maltepe Süreyyapaşa'da, Adalar ve deniz manzaralı arazisinde, ilk defa gelir paylaşımı modeliyle, 2 bin 200 konutluk Nish Adalar projesini başlatıyor.

Özyazıcı İnşaat'ın 300 milyon liralık yatırımla yapacağı proje ‘5 Ada 1 Salon' sloganıyla tanıtıldı. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım “Buradaki 2 bin 200 konut yalnız değil. Toplamda 5 bin 500 konut olacak” dedi. Süleymaniye'nin çevresinin iskana kavuşturulması projeleri bulunduğuna da işaret eden Yıldırım “Bütün projeleri bir kenarda, Süleymaniye'yi bir kenarda tutuyoruz. O projeyi İstanbullular'ın hizmetine sunacağız” diye konuştu. Özyazıcı İnşaat Başkanı Ahmet Özyazıcı da, projede metrekare fiyatının bin 600-2 bin 200 lira arasında olduğunu söyledi.
Star

Kiptaş lüks konut inşa edecek 
 
Bugüne kadar yüzde 85'i alt gelir gruplarına hitap eden 52 bin adet konut üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş, ilk defa gelir paylaşımı esasıyla orta ve üst gelir grubu için nitelikli konut yaptırıyor.
 
İstanbul Maltepe Süreyyapaşa Hastanesi önündeki 202 dönümlük Kiptaş arsasına hasılat ortağı Özyazıcı İnşaat 2 bin 200 daire inşa ediyor. 2009 Aralık ayında temeli atılan konutlar 2 yıl içinde sahiplerine teslim edilecek. 13 katlı bloklardan oluşan Nish Adalar projesinin mimarı İsmet Köseoğlu, daireleri, yüzde 80'inin balkon ve mutfağından İstanbul adalarının görülebileceği şekilde tasarladığını söyledi. Denize bakan daireler sadece İstanbul adaları manzaralı olmakla kalmayıp Yalova'dan Topkapı Sarayı'na kadar uzanan görüş ufkuna sahip. Arka kısımdaki konutlar ise verem tedavi merkezi Süreyyapaşa Hastanesi'nin ormanlık alanını görüyor. Arsanın yüzde 80'i yeşil alan olarak ayrıldı. Nish Adalar projesi önceki akşam ünlü Savarona yatında yapılan bir toplantıyla tanıtıldı. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Maltepe'de 850 dönümlük bir arsa aldıklarını ve burada toplam 5 bin 500 konut inşa edeceklerini söyledi.

Nish Adalar'ın 850 dönümlük arsanın 202 dönümünde yapılan 3. etap konutlar olduğunu belirten Yıldırım, "Bunun dışında 850 konutluk bir 4. etap projemiz kalacak. Bu da tamamlandığında arsanın tamamında 5 bin 500 konut tamamlanmış olacak." dedi. Arsa çok değerli olduğu için Kiptaş'ın tarihinde ilk defa gelir paylaşımı esasıyla üst gelir grupları için nitelikli konut yaptırdığını açıklayan Yıldırım, 30 ay olarak öngürülen ev teslim tarihinin 24 ay olması için müteahhit şirket Özyazıcı İnşaat'tan söz aldı. Nish Adalar'ın toplam inşaat alanı 400 bin metrekareden oluşuyor.

İnşaatı yapacak olan Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı arsa payı olarak Kiptaş'a 210 milyon lira ödeyeceklerini, inşaat maliyetinin 300 milyon lira olacağını, satış gelirini ise 750 milyon lira olarak hedeflediklerini söyledi. Ahmet Özyazıcı, "Biz buradan 100 milyon lira kâr ederiz diye bekliyoruz." dedi. Brüt 83 metrekarelik bir oda bir salondan 208 metrekarelik 4 oda bir salona kadar değişik büyüklükteki dairelerin fiyatları ise 133 bin lira ile 450 bin lira arasında değişiyor. Metrekare satış fiyatları ise bin 600 lira ile 2 bin 200 lira arasında. İstanbul Yenibosna'da da Nishistanbul ismiyle nitelikli konut inşa eden Özyazıcı İnşaat, Maltepe projesi için Nish Adalar ismiyle satışa çıktı.
İbrahim Balta/Zaman


Geri Dön