29 / 03 / 2024

Nissa O2 Residence projesi için düğmeye basıldı!

Nissa O2 Residence projesi için düğmeye basıldı!

Türkiye"deki yatırımlarına hız veren Nissa İnşaat, Bahçeşehir"de, bölgede yüksek binada bahçe kullanımı en zengin œNİSSA O2 Residence projesi için düğmeye bastı...



İnşaatına bu ay içinde başlanan ve 100 milyon dolarlık yatırımla 24 ayda tamamlanması öngörülen 37 katlı œNİSSA O2 Residence, projeye adını da veren oksijenin (O2) her santimetrekareye ulaşmasını sağlayan Türkiye"nin ilk gerçek ve işlevsel œçift cephe sistemi ( Double Skin) uygulaması ile de dikkat çekiyor.

Türkiye"nin önde gelen mimarlarından Tuncay çavdar, Atölye T ekibi ile Avusturyalı mimar Walter Micheller işbirliğinde yürütülen ve dünyada Double Skin bina çalışmaları ile tanınan Avusturyalı GIG AG Firması teknolojilerinin uygulanacağı       œNİSSA O2 Residence 133,70 metre yüksekliğe sahip olacak. 18 bin 255 m2 arsa üzerinde planlanan projede toplam 204 konut bulunuyor.

9000 m2 özel peyzajlı bir park ile bütünleşen œO2 Residence projesinde toplam 5.000 m2"de dizayn edilmiş spor kulübü, çocukların eğlenerek öğreneceği çocuk merkezi ve açık teras alanı ile özel bir restoranın yer aldığı œO-Zone yaşam alanı bulunuyor. Bu bahçe alanında tenis ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanı, dinlenme alanları, yürüyüş yolları ile kapalıdan açığa özel projelendirilmiş 700 m2 havuz kullanımına sahip tek yüksek bina olma özelliği ile de Nissa O2 Residence, bölgede bir ilke imza atıyor.


Nissa O2 Residence, giriş podyumu üzerinde yükselen dört bağımsız kuleden oluşan 16 cepheli bir yapı. Tavandan yere kadar komple cam cephe ile sürekli aydınlık bir ortam yaratılması planlanırken, O2 Residence girişten itibaren tüm katlarda dilendiği zaman açılabilen camlar,   her katta   dairelere özel açık havaya çıkılan kat bahçeleri, çift cephe ile dört mevsimin yaşanabileceği teraslar ve dilendiği gibi bitkilendirilebilecek peyzaj balkonları ile sakinlerine sağlıklı bir yaşam vaad ediyor.

Her bloğun iki tarafından doğramaların 2,5 metre dışında çelik konstrüksiyonlarla betonarme sisteme ankrajlı ikinci bir cephe imal edileceğini belirten Nissa İnşaat Türkiye Projeler Koordinatörü Yüksek Mimar Serdar Sipahioğlu, œBölgede çift cephe teknolojisi sayesinde 4 mevsimin yaşanabileceği, bahçe kullanımı en zengin yüksek binayı yapıyoruz. Türkiye"de ilk defa 365 gün 24 saat nefes alabilen bir bina inşa edeceğiz. 16 cepheden oluşan projemizle her yaşam alanına gün ışığı, D vitamini girecek. Yeni modern yaklaşımımızla insanlar yaz kış demeden istedikleri zaman pencerelerini açarak, odalarına oksijenin ve her yönden ışığın girmesini sağlayacaklar. Sahip olduğumuz know-how ile hizmet ve konforu Bahçeşehir"e taşıyacağız. Bizim rekabetimiz fiyatla değil konfor, kalite ve huzur ile olacak. Konforunu ve sağlığını ön planda tutan, çocuklarını sağlıklı bir ortamda büyütmek isteyen her kitle için uygun ödeme koşulları sunacağız diye konuştu.
Bölgede ilk rezidans hizmeti verecek proje olma özelliğine sahip Nissa O2 Residence"ta komşularla buluşma noktası olarak lounge (salon) ve kütüphane, 24 saat boyunca güvenlik, temizlik, vale ve peyzaj hizmetleri yer alıyor.

PROJENİN KÜNYESİ
Projenin adı    : NİSSA O2 RESIDENCE  
Proje Tipi                                : RESIDENCE
Proje Adresi                           : BAHçEşžEHİR / ISPARTAKULE
Proje Başlangıcı             : OCAK 2011
Proje Bitişi                            : 24 AY
Yatırımcı Firma                 : NİSSA İNşžAAT VE GAYRİMENKUL DANIşžMANLIĞI SANAYİ TİCARET A.şž.

PROJEDE YER ALAN FİRMALAR

Mimari Proje    : ATÖLYE T “ TUNCAY çAVDAR / WALTER MICHELLER  
Statik Proje                             : BALKAR MÜHENDİSLİK “ İRFAN BALİOĞLU
Mekanik Proje                     : VEMEKS MÜHENDİSLİK “ FETHİ AKALIN
Elektrik Proje                  : ELSAN ELEKTRİK “ İSMET DEFNE
Peyzaj                                : ATA TURAK
Zemin Etüd                : GEOS / AHMET SAĞLAMER
Yapı Denetim                  : ONAT YAPI DENETİM
Proje Yönetimi                   : SERDAR SİPAHİOĞLU
Proje Danışmanı  : FYP PROJE GELİşžTİRME PAZARLAMA SATIşž

PROJE ÖZELLİKLERİ

Arsa Alanı    : 18.255 m2
İnşaat Alanı    : 66.765 m2
Kat Sayısı    : 5+32
Yükseklik    : 133,70 m
Konut Sayısı                      : 204
Satılabilir Alan                   : 36.500 m2
Kaba Yapı    : C 50 HAZIR BETON / ST III SİSMİK İNşžAAT DEMİRİ  
Duvarlar                                : GAZBETON / DELİKLİ TUĞLA / ALçIPAN BÖLME DUVAR
İzolasyon                            : MEMBRAN / TAşžYÜNÜ / XPS
Dış Cephe                  : çİFT CEPHE
                                                                    İç Cephe : Isı Bariyerli Isıcamlı Alüminyum Doğrama + Kompozit Panel                                                            
Kaplama
                                                                    Dış Cephe: çelik Konstrüksiyon + Dışı lamine çift solar cam
Sosyal Donatı                         : Açık- Kapalı yüzme havuzu, Fitness Club, Sauna, Buhar Odaları, çocuk Klubü, Restoran

 http://www.nissainsaat.com/

212 219 71 11


Geri Dön