26 / 04 / 2024

"Nitelikli Sanayi Bölgesi'nin merkezi Gaziantep olsun"


Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Teknik elemanımız, serbest bölgemiz ve yan sanayimiz var. Nitelikli Sanayi Bölgesi'nin merkezi Gaziantep olsun" şeklinde konuştu



Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Kuzey Irak'ı da kapsayacak şekilde Güneydoğu Anadolu'da kurulmasına ABD'lilerin yeşil ışık yaktığı Nitelikli Sanayi Bölgesi (NSB) merkezinin Gaziantep olması gerektiğini söyledi. Gaziantep'in krizlerden güçlenerek çıktığını, bu krizden de en erken Gaziantep'in çıkacağını vurgulayan Konukoğlu,"Teknik elemanımız, serbest bölgemiz ve yan sanayimiz var. Bundan daha iyi başka bir yer var mı? Nitelikli Sanayi Bölgesi'nin merkezi Gaziantep olsun" dedi.

'TEK AKIL'LA YÖNETİYORUZ

Gaziantep'in en ihracatçı şehirlerden birisi olduğuna Konukoğlu, "Krizle Türkiye ihracatı yüzde 40 düşerken bizdeki düşüş, yok denecek kadar az. Çünkü biz Gaziantep'i valilik, belediye ve odalar başta olmak üzere tüm birimlerin katılımıyla 'Tek akıl' olarak yönetiyoruz" dedi. Okuyan Gazianteplilerin şehre geri dönmesinin şans olduğunu belirten Konukoğlu,"Otomotive girmek istedik, kısmet olmadı. Şu anda otomotiv sanayi iyi gelişti. Keşke bir kısmını Gaziantep'e çekebilsek" dedi.

20 BİN İŞÇİDEN SONRA EMEKLİ

Yenmeyi ve yenilmeyi Gaziantepspor'la öğrendiğini belirten Konukoğlu, emeklilikle ilgili, "Türkiye'de babalar, ölene dek işin başında, öldükleri zaman şirketleri dağılıyor. Uçaklarda iki pilot olur. Biri havada kriz geçirdiğinde diğeri uçağı götürür. Onun için sizden sonrasına direksiyonu bırakmanız lazım. Ben 10 yıl önce hedef koydum. 20 bin işçiyi bulduğum an emekli olacağım. Şu an 15 bindeyim. 65 yaşa 4 senem var. 20 bine bir yılda ulaşırsam erken de emekli olabilirim. 65'ten sonra danışman olurum galiba" dedi.

20 Türk markası Irak'ta

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) öncülüğünde Hewa Group'un davetlisi olarak Kuzey Irak'ın önemli ticaret merkezlerinden Erbil'e giden yaklaşık 20 Türk markası yeni yatırım olanaklarını inceledi. LASİAD'dan sonra BMD'nin de bu pazara yönelmesi, yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlanıyor. Erbil'e giden Mavi, Koton, Colin's, İnci, Collezione, Flo, Kiğılı, Opmar, YKM, Zen Pırlanta, Altınbaş gibi Türk perakende sektörünün önde gelen markaları, yıldızı parlayan bu şehirdeki yeni yatırım ortamını incelediler.

Servetimle övünmedim

Kariyer Zirvesi'nin konuğu olarak yeni mezun gençlere tecrübelerini anlatan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, "Hiçbir zaman servetimle övünmedim" dedi. Yeniden dünyaya gelse yine tekstilci olmak isteyeceğine vurgu yapan Abdülkadir Konukoğlu, yatırım sırları konusunda şöyle devam etti: "Biz küçük rakiplerin bulunduğu 50 milyon doların altındaki işlere girmeyiz. Bize proje getirenlere ortaklık veririz. Yatırım tutarı servetimizi geçmez ve sermayenin de en az yarısının öz kaynakla olmasına çok dikkat ederiz." Sunum sonrasında gençlerin sorularını alan Abdülkadir Konukoğlu, soru sorma cesaretinde bulunanlara fotoğraf makinesi hediye etti.
Şükrullah Dolu/Yenişafak


Geri Dön