23 / 04 / 2024

NMR İnşaat Kuzey Irak yatırımlarına devam ediyor!

NMR İnşaat Kuzey Irak yatırımlarına devam ediyor!

Lojistik, inşaat ve dış ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Anç Grup, Irak'taki yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Anç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Anç, NMR İnşaat adı altında Kuzey Irak'taki yatırımlarına devam ettiklerini söyledi..



Bölgede yaşanan sıkıntılara rağmen NMR İnşaat adı altında Kuzey Irak'taki yatırımlarına devam ettiklerini ve taahhüt ettikleri projeleri tamamladıklarını anlatan Anç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Anç, "Irak Merkezi Hükümetiyle Kuzey Irak arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle geçen yıl inşaat sektöründe istediğimiz verimi alamadık. Bu sorunlar yaşanmasa daha farklı çalışmalar yapabilirdik; ama mevcut durumda da projelerimizi aksatmadan tamamlayıp teslim edebildik. 2015'e iki yeni proje ile başladık" diye konuştu. 


Sonraki süreç için iyimser olduklarını dile getiren Rıdvan Arıç, daha büyük sorunlar yaşanabileceğine inanmadığını söyledi. Geçen yıl Irak'ta inşaat noktasında yüzde 50-60'lara varan daralmalar yaşandığını bildiren Anç, "Bizim işlerimiz rutininde seyretti. Önceki yıl başladığımız 400 konutluk Sülemaniye'deki Tasluca Valilik Projesi'ni tamamlayarak teslim ettik" diye konuştu. 


Bu yılın daha verimli geçeceğine inandığım kaydeden Arıç, Türkiye firmalarının halen Kuzey Irak için oldukça önemli olduğunu belirtti. Geçen yılın sonlarında 780 konutluk Doktorlar Sitesi inşaatına başladıklarına, bunun anahtar teslimini bu yılın sonunda yapacaklarına işaret eden Arıç, "Bir de 850 dairelik Dania City projemiz devam ediyor. Bu projeyi de gelecek yıl tamamlama hedefindeyiz. 

Dania City'nin özel bir proje. 100 dönüm arazi üzerine kurulu projenin içinde 24 adet villanın ve AVM bulunacağı çok donanımlı bir site olacak" şeklinde konuştu. 


"Lojistik sorunlar çözülmeli" 

Kuzey Irak'a yaptıkları inşaatlarda kullandıkları malzemelerin büyük bölümünü Türkiye'den temin ettiklerini dile getiren Rıdvan Arıç, bu ihracatın yaklaşık 150 milyon dolar olduğunu açıkladı. Ancak mevcut durumda hem transit taşımalarda, hem de ihracatta ciddi sıkıntı yaşandığını anlatan Arıç, "Gümrüklerdeki bürokrasi, bizi ciddi şekilde sıkıntıya sokuyor. 


İyileşmesi durumunda daha seri hareket etme imkânımız olacak. Gümrük kapılarında uzun bekleme sürelerinin de ayrı bir sorun. Kapılarda 20 kilometrelik konvoylar oluşuyor" açıklamasında bulundu. 

Firma olarak lojistik yatırımlarının devam ettiğini de anlatan Rıdvan Arıç, geçen yıl filolarınıyenilediklerini söyledi. 


Eski araçları yenilemelerinin yanı sıra aldıkları yeni araçlarla filolarını iki katına çıkardıklarım vurgulayan Arıç, şöyle devam etti: "Genel olarak Avrupa'ya yaş meyve sebze, Türk cumhuriyetlerine de yaş meyve sebzenin yanı sıra transit muz ticareti yapıyoruz. Türk cumhuriyetlerine ulaşırken komşu ülke İran geçişlerinde sıkıntılar yaşıyoruz." 


Dünya Bölge


Geri Dön