19 / 04 / 2024

NN Group’un hisseleri Amsterdam borsasında işlem görmeye başladı!

NN Group’un hisseleri Amsterdam borsasında işlem görmeye başladı!

NN Group’un hisseleri, 2 Temmuz 2014 tarihinde Hollanda borsası Euronext Amsterdam'da işlem görmeye başladı. Hisse başına değer 20 euro olurken, şirketin toplam değeri ise 7 milyar euro olarak hesaplandı.




ING Grubu’nun sigortacılık faaliyetlerini üstlenen NN Group’un hisseleri, 2 Temmuz 2014 tarihinde Hollanda borsası Euronext Amsterdam'da işlem görmeye başladı. Hisse başına değer 20 euro olurken, şirketin toplam değeri ise 7 milyar euro olarak hesaplandı. ING, ilk halka arzdan 2 milyar euroya yakın gelir sağlamayı hedefliyor. Halka arz sonrasında ING'nin, NN Group'taki hisse oranı yüzde 71,4'e düşecek.


ING Grubu, sigortacılık operasyonlarını yürüteceği NN Group'un ilk halka arzında 77 milyon hisse satıyor. Hisse başına 20 euro olarak belirlenen arz fiyatı neticesinde, ING'nin yaklaşık geliri 2 milyar euro olacak.


İlk halka arzla birlikte tedavülde olan 350 milyon NN Group hissesine dayanarak yapılan hesaplamaya göre, NN Group’un toplam piyasa değeri 7 milyar Euro oldu. Arz edilen hisselerin yaklaşık %94,8'i Hollandalı ve uluslararası kurumsal yatırımcılara tahsis edilirken, geri kalan kısmı Hollanda'da bulunan bireysel yatırımcılara ayrıldı.


Euronex’te işlem görmeye başladı


NN Group hisseleri, "NN Group" adı altında ve "NN" sembolü ile 2 Temmuz 2014 tarihinde Avrupa saati ile 09.00’da, Euronext Amsterdam'da işlem görmeye başladı.


30 Nisan 2014 tarihinde açıklandığı üzere ING, üç yatırım şirketinden toplamda 1,275 milyar Euro karşılığında ilk halka arz öncesi yatırımları güvence altına aldı.


İlk halka arzda 77 milyon hissenin satışı ve 450 milyon Euro'luk sermaye benzeri tahvillerin NN Group hisselerine değiştirilmesi, ING'nin NN Group'taki hissedarlığını ilk halka arzın başlangıcında %71,4'e düşürüyor.


ING, kredi onay servisleri adına ortak global koordinatörlere NN Group'ta yaklaşık 11,6 milyon ek hisse senedini arz fiyatından satın almak için (arz edilen hisselerin %15'ine kadar) bir ek satış hakkı tanıdı. Ek satış hakkı, ilk işlem tarihinden itibaren 30 gün içerisinde kullanılabilecek. Bu hakkın tamamen kullanılması halinde, ING'nin NN Group'taki hissedarlığı %68,1'e inecek.


ING, NN Group'taki hissedarlığını 31 Aralık 2015 tarihinden önce %50'nin altında düşürmeyi ve geri kalan hisselerini de Avrupa Komisyonu ile anlaşmaya vardığı zaman çizelgesine paralel olarak 31 Aralık 2016 tarihinden önce satmayı amaçlıyor.


 

Dünya



Geri Dön