28 / 03 / 2024

Nobu, İstanbul'da otel konseptiyle restoran açacak!

Nobu, İstanbul'da otel konseptiyle restoran açacak!

Ünlü aktör Robert de Niro’nun ortağı olduğu Nobu, Bodrum’dan sonra İstanbul’a gelecek. Nobu’nun ortağı Matsuhisa, Palmali ile görüştüklerini ve otel konseptiyle restoran açmak istediklerini söyledi.



Dünya genelinde 32 şehirde faaliyet gösteren Nobu restoranlarının kurucusu, ünlü aktör Robert de Niro’nun ortağı Nobu Matsuhisa, Palmarina Bodrum’daki şubesini ziyarete geldi. Şef Nobu Matsuhisa, Palmali Grup ile Nobu’yu Türkiye’ye getirerek, ilk şubelerini Palmarina Bodrum’da açmış olmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Matsuhisa, ortağı Robert de Niro ile Palmarina Bodrum’un ve Türkiye’nin doğru bir lokasyon seçimi olduğunu düşündüklerini, geçtiğimiz yaz sezonu ve bu yaz sezonu gördükleri artan ilgiden memnuniyet duyduklarını vurguladı.

 

Yeni konseptle büyüyor

 

Matsuhisa, İstanbul’un da yatırım planları arasında olduğunu, İstanbul’da otel konseptiyle restoran açacaklarını belirtti. Matsuhisa, “Otel konseptini Las Vegas ve Filipinler’de başlattık. Riyad, Londra ve Miami ile bu konseptimizi geliştireceğiz. Türkiye’ye önce Bodrum ile geldik ama İstanbul da planlarımız içinde ve burada otel konseptiyle olmak istiyoruz, Yine Palmali Grup ile birlikte hareket etmek istiyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.


Yatırımdan memnunuz

 

Bodrum’da yatırım yapmaktan pişman olmadıklarını ve her geçen yıl işlerin çok daha iyiye gideceğine inandıklarını kaydeden Matsuhisa, şöyle devam etti: “Bodrum’da Mayıs-Ekim arasında bir sezon var. Geçen yıl bizim için başlangıç sezonuydu. Birkaç gündür buradayım ve Amerika’dan Ortadoğu’ya dünyanın her yerinden müşteri geldiğini gördüm. Bu yıl geçen yıldan, gelecek yıl bu yıldan daha iyi olacak. Bodrum’da olmaktan çok mutluyuz. Muhteşem bir lokasyonda iyi yemekler ve iyi servis sunuyoruz. Bunlar bir arada olduğunda büyüme kaçınılmaz olarak gelir. Sadece Bodrum özelinde değil dünyanın herhangi bir yerinde iyi yiyecek ve iyi servis sunduğunuzda müşteri mutlu ayrılır ve tekrar gelir, doğal olarak iş büyür.”


Türk mutfağına saygı duyuyorum

 

NOBU Matsuhisa; Türk mutfağınının rafine ve kaliteli lezzetlere sahip olduğuna değinerek hazırlanışında kullanılan malzemelere ve Türk yemeklerine saygı duyduğunu anlattı. Genelde farklı ülkelerin lezzetleri ve malzemelerinden zaman içinde esinlenmekte olduğunu kaydeden Nobu, ileride yemeklerinde Türk mutfağından da etkiler görülebileceğini belirtti. Matsuhisa, “Türk mutfağına saygı duyuyorum. Restoranları ve özellikle balıkçıları gezmek istiyorum. Mümkün olduğunca lokal malzeme kullanıyoruz zaten. Türk lezzetlerini de Nobu lezzetleriyle bir araya getirebiliriz” dedi.


32 şehirde restoranı var

 

NOBU Matsuhisa, Peru’ya özel sos ve malzemeleri Japon mutfağına entegre ederek elde ettiği kendisine özgü stili ve dünyaya yayılan lezzetleriyle biliniyor. Black Cod Miso (Morina Balığı), Sashimi Salad, New Style Sashimi (Yeni Usülde Sashimi), Yellowtail Jalapeno (Akya Balığı), New Style Salmon (Yeni Usulde Somon balığı) ilk akla gelen imzasını taşıyan özel tatlar arasında yer alıyor. Nobu; New York, Londra, Milano, Monte Carlo, Moskova, Tokyo, Hong Kong, Pekin, Miami, Las Vegas, Cape Town, Dubai’nin de aralarında olduğu 32 şehirde faaliyet gösteriyor. Palmali Tourism Grubu’nu işbirliği ile geçen yıl Palmarina Bodrum’un Old City adı verilen burun kısmında Nobu Bodrum faaliyete başlamıştı.


Vatan


Geri Dön