27 / 04 / 2024

Nolte, satışlarının yüzde 60'nı inşaat projeleri oluşturdu!

Nolte, satışlarının yüzde 60'nı inşaat projeleri oluşturdu!

Türkiye hazır mutfak sektörünün büyüklüğü 2 milyon dolara ulaşıyor. Sektördeki en büyük problem ise merdivenaltı üretimin yüzde 85'lere kadar ulaşması. Sektörün en büyük tesellisi ise inşaat sektörünün ard arda projeler üretmesi oluyor....  



TÜRKİYE hazır mutfak sektörünün büyüklüğü 2 milyon dolara ulaşıyor. Sektördeki en büyük problem ise merdivenaltı üretimin yüzde 85'lere kadar ulaşması. Sektörün en büyük tesellisi ise inşaat sektörünün ard arda projeler üretmesi oluyor. İnşaat şirketleri, yaptıkları konut projelerinin mutfak bölümlerinde markalı hazır mutfak markalarını kullanmayı tercih ediyor. İnşaat projeleri, hazır mutfak sektörünün satışlarının nere deyse yüzde 60'na ulaşıyor.

Ahnacak yolvar
Hazır mutfaklar Türkiye'de kendisine yavaş yavaş yer edindiğine değinen Sebahattin Gürel şunları söyledi: "Özellikle son 10 yılda Türkiye'de artan markah konut projeleri ile birlikte bu iyice hızlandı. Ama daha katedecek çok yol var. Son yıllarda insanların alım gücü de yükseldi, bilinçli ve araştırmacı insan sayısında da çok artış var. Artık insanlar kaliteyi ve profesyonel hizmeti aramaya başladılar. Tüm bu gelişmelar de her sektörde olduğu gibi hazır mutfak sektöründe de bir ilerleme sağladı. Ancak geleneksel alışkanlıklar hala büyük çoğunlukta hakim oluyor. Büyük kentler dışındaki Anadolu şehirlerimizin bir çoğunda mutfaklar geleneksel yöntemlerle çözülüyor. Bu bilinç ve kalite arayışı şimdilik büyük kentlerimizde kendine daha çok yer buluyor."

Erkekler de seçiyor
Sektörde rekabet ortamının oldukça sert geçtiğini dile getiren Gürel şu bilgileri verdi: "Bu sektörde de bu tür müşterilerin belirli seçim ve karar verme yöntemleri geüşiyor. Genelde mutfaklar için karar verenin evin hanımı olduğu düşünülse de mutfak projesi ile ilgilenen erkeklerin sayısı da azımsanmayacak değerlerde. Mutfaklarda son yıllardaki trend hep daha basit ve yalm çizgilerde. Renk olarak ise beyaz, krem ve tonları en çok tercih edilen renkler. Parlak Siyah ve beyaz renkler ise her zaman olduğu popüler."

2005'den daha iyi
İnşaat sektörünün 2005 yılında yakaladığı çıkıştan çok daha büyük bir çıkış içerisinde olduğunu vurgulayan Sebahattin Gürel, "Bu da inşaat ile ilgili her sektörü etkilediği gibi hazır mutfak sektörünü de olumlu yönde etkiledi. Özellikle yapılan tüm markalı konut projeleri tüm konutları mutfakları le birlikte sattıkları "için bu oldukça butik bir hacim yarattı, Markalı konut projeri de kaliteli ürünler birlikte profesyonel hizmet veren markaları tercih etmeye başladılar,Nolte olarak bizim satışlamızın yüzde 60'dan fazlasını inşaat projeleri oluşturdu" dedi.

Yaşam alanı oldu
MUTFAKLARA son 3-4 yıldır modem tasarımların hakim olduğunu dile getiren Sebahattin Gürel, "Eskiden çok tercih edilen koyu renkli ahşap mutfaklar artık fazla tercih edilmiyor. Mutfaklar, birer yaşam alanına dönüşüyor. Artık bayanların da çalıştıklarını düşünürsek, evde aile ile birlikte olunan birkaç saat zaman artık mutfakta geçirilir oldu. Her mutfakta geniş bir oturma bölümü, özellikle istenen bir detay haline geldi. Tüm dünyada gelişen minimalist ve modem tasarım trendi, mutfaklara da yön veriyor'idiye konuştu.


Yabancı markalar Türkiye'ye ilgili
Hazır mutfakların özellikle büyük şehirlerde tercih edilir durumda olduğunu ifade eden Gürel, "Bunda pazara giren tüm markaların katkısı var tabi. Ama bu sektör için çok daha fazla çalışmak gerekiyor. Maalesef bu sektörde bulunan markalar bir araya gelip de bir şeyler yapamıyorlar. Geçmiş'te Türkiye'de hazır mutfak diye bir şey yokken şimdi çokça bahsedilen, üzerinde araştırmalar yapılan bir konu. Özellikle bu işte uzman yabancı markalarm da ilgisini en çok çeken ülkelerden biri Türkiye" dedi.
Hürriyet

 

 


Geri Dön