29 / 03 / 2024

Nordex Energy ve Sancak Enerji'den 89 milyon avroluk anlaşma!

Nordex Energy ve Sancak Enerji'den 89 milyon avroluk anlaşma!

2007 yılında kurulan ve portföyünü çeşitlendirerek enerjinin bütün alanlarında var olmayı hedefleyen Sancak Enerji, türbin tedarik firması Alman Nordex Energy ile 89 milyon avroluk anlaşma imzaladı



Sancak Enerji 150 milyon doları 'rüzgâr'a yatırdı 2007 yılında kurulan ve portföyünü çeşitlendirerek enerjinin bütün alanlarında var olmayı hedefleyen Sancak Enerji, türbin tedarik firması Alman Nordex Energy ile 89 milyon avroluk anlaşma imzaladı. İlk projesi olan 15 MVV'lık Urla Rüzgar Enerji Santralinin (RES) inşaatına başlayan Sancak Enerji, Kayseri Yahyalı ve Çatalca Yamaçtepe projeleri için de düğmeye bastı. Genel Müdür Haydar Sancak, "Bugüne kadar 150 milyon dolar tutarında rüzgar enerjisi yatırımı yaptık. Fırsatları değerlendirerek enerji sektörünün farklı alanlarına yatırım yapmayı planlıyoruz. Sancak Enerji, 2025 yılında en az 1000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. 

Yenilenebilir enerjinin yanmda, katı atık sektöründe de önemli adımlar atıyoruz. Bu çevreci hedefler için kadromuzu hızla büyütüyoruz" dedi. 


Türkiye


Geri Dön