19 / 04 / 2024

Novada Tokat AVM açılış için gün sayıyor!

Novada Tokat AVM açılış için gün sayıyor!

Tokat’ ta eski sebze halinin yerine yapılan 60 milyon euroluk yatırım değerine sahip Novada Tokat Alışveriş ve Yaşam Merkezi bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak...




Tokat’ta, 17 bin 750 metrekare alan üzerine kurulan kentin ilk AVM’si açılış için gün sayıyor.


Tokat’ta eski sebze halinin yerine yapılan 60 milyon euroluk yatırım değerine sahip Novada Tokat Alışveriş ve Yaşam Merkezi bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Yılda 5 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedefleyen Novada Tokat, bölgenin iklim şartlarına ve geleneksel mimarisindeki özgün detaylara uygun şekilde tasarlandı. Ulusal ve uluslararası 90 markanın yer alacağı AVM’de eğlence alanları da yer alacak. Yatırımla ilgili Grand Ballıca Otel’de düzenlenen basın toplantısında Turkmall İletişim ve Pazarlama Müdürü Müge Karahan, Yıltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ve Yıltaş Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alihan Çiçek katıldı. Proje ile ilgili bilgi veren Karahan, yatırımları arasında Anadolu kentleri önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Karahan, her geçen gün büyüyen ve gelişen Tokat’ta yatırım yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Novada Tokat yalnız alışverişin değil, sosyal yaşamın da merkezi olmaya aday. Sineması, çocuk oyun alanları, kafeleri, restoranları ve düzenli olarak gerçekleştireceğimiz sosyal ve kültürel etkinlikleri ile Tokat’ın yaşamını daha da zenginleştirmeyi amaçlıyoruz. 17 Nisan'da açılması planlanan AVM'ye yoğun ilgi bekliyoruz” diye konuştu.


Sivas TSO Başkanı ve Yıltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise Novada Tokat Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin gurur duydukları yatırımlardan birisi olduğunu söyledi. AVM’nin bölgeye hitap edeceğini ve ekonomik girdi sağlayacağını ifade eden Yıldırım, yabancı bir şirketin Anadolu’dan çıkan bir ortakla berabere Tokat’a yatırım yapmasının kente duyulan güvenin göstergesi olduğunu belirterek, “Sivaslı bir grup olarak komşu ilimizde yatırım yapmaktan gurur duyduk” dedi.


Yapılan açıklamanın ardından inşaat çalışmaları devam eden AVM basın mensuplarına gezdirildi. Burada açıklamalarda bulunan Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat, Tokat’ta yapılan AVM’nin Samsun ve Kayseri’deki AVM’lerden daha büyük olduğunu kaydetti. Bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Başkan Arat, yatırım yapanlara teşekkür etti.


Maraş Gündem


Geri Dön