28 / 03 / 2024

Novi Grad Türk iş adamlarından otel yatırımları bekliyor!

Novi Grad Türk iş adamlarından otel yatırımları bekliyor!

Novi Grad Belediye Başkanı Efendic, Türk iş adamlarına, “Türkiye ve Bosna Hersek vatandaşları arasına iyi bir kültürel bağ var. Türkiye’deki otelcilik deneyimi yüksek olan işadamlarını şehrimize yatırım yapmaları için davet ediyorum dedi.



Beyoğlu’nun kardeş belediyesi Novi Grad Belediye Başkanı Samir Efendic, Türk iş adamlarına çağrıda bulunarak, “Türkiye ve Bosna Hersek vatandaşları arasına iyi bir kültürel bağ var. Türkiye’deki otelcilik deneyimi yüksek olan işadamlarını şehrimize yatırım yapmaları için davet ediyorum,” dedi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, geçtiğimiz yıl Saraybosna ziyareti sırasında Novi Grad belediyesi ile imzaladığı kardeşlik ve işbirliği anlaşması meyvelerini vermeye başladı. Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan’ın daveti üzerine İstanbul’a gelen Novi Grad Belediye Başkanı Samir Efendic, ellerindeki belediyeye ait arazilere yapılacak yatırımlar için Türk iş adamlarını Novi Grand’a davet ederek, “Türkiye’deki otelcilik deneyimi yüksek işadamlarını şehrimize yatırım yapmaları için davet ediyorum,” dedi.

 

BU TÜR GİRİŞİMLERDEN ÇOK MUTLU OLUYORUZ

 

Beyoğlu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Beyoğlu Investors Group (BİG) üyesi iş adamları da katıldı. Başkan Demircan, Beyoğlu’nun 20’ye yakın kardeş belediyesi ile kültür, sanat, eğitim alanında yapılan karşılıklı işbirliğinin yanı sıra, ekonomik alanda da başlayan ikili ilişkiler olumlu neticeler vermeye başladığını ifade ederek şunları söyledi. “Dünyanın bir çok ülkesinde kardeş şehirlerimiz var. Biz buralarda kültürel anlamda işbirliğine giderken, artık seyahatlerimize Üniversite hocalarımı ile iş adamlarımızı da götürüyoruz. Orada yapılan görüşmelerde önemli anlaşmalara imzalar atılıyor. Kardeş şehirlerimizden biri olan Novi Grad belediye  başkanı da önemli yatırım alanları olduğunu söyledi. Bizde İş adamlarımızı belediye başkanı ile bir araya getirdik. O projelerini anlatacak, iş adamlarımız bu projeleri değerlendirecek. Biz bu tür girişimlerden çok mutlu oluyoruz,” dedi.

 

BAŞKAN DEMİRCAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Novi Grad Belediye Başkanı Samir Efendic, Türk iş adamlarıyla bir araya gelmesini sağlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ederek projelerini tek tek slayt gösterisiyle anlatıp Türk iş adamlarını ülkesi Saraybosna’ya davet etti. “Belediyemize ait arsalar otel yatırımı ve konut yatırımları için çok uygun,” diyen Efendic, “bence otelciliğe yönelik bir yatırımın yapılması yerinde olacaktır. Çünkü Türkiye’den olduğu birçok ülkeden Bosna’ya turist geliyor,” dedi.

 

KÜLTÜREL BAĞIMIZ ÇOK KUVVETLİ

 

Bosna Hersek’te yatırım yapmanın Türk iş adamları için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Efendic, “Bosna’nın AB ile serbest ticaret anlaşmaları var. Ayrıca Bosna’nın istikrarlı bir dövizi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Türkiye ve Bosna Hersek vatandaşları arasına iyi bir kültürel bağ var. Bunları düşündüğümüzde bizim işbirliğimiz katlanarak devam edebilir. Türk iş adamlarımız ” diye konuştu.

 

VERGİ ÖDEMEDEN DIŞ ÜLKELERE SATABİLİRSİNİZ

 

İki belediye arasındaki iş birliğini ekonomik boyuta taşımanın çok önemli olduğunu ifade eden Bosna Hersek Başkonsolosu Adi Durmic,  Bosna Hersek’te üretilen ürünleri her hangi bir vergi ödemeden dış ülkelere satabilirsiniz, diyerek şunları ifade etti. “Saraybosna Euro’ya bağlı bir düzen olduğu için istikrarlı bir ekonomisi var. Çok genç iş gücünün yanı sıra çok farklı dilleri konuşuyor olmaları Avrupa’da avantajlı bir durum sağlıyor. Buralarda yapılacak yatırımlara konsolosluk olarak tüm bilgileri sağlamaya hazırız.  Bosna Hersek’in Doğuyu Batıyı birbirine bağlayan bir durumu var. Bir çok avantajın ve desteğin olduğu ülkemize Türk iş adamları olarak gelin bir görün. Beğenirseniz biz her türlü desteği vermeye hazırız,” dedi.



Geri Dön