25 / 04 / 2024

Nuh Çimento'nun toplam cirosu 1 milyar dolara ulaştı!

Nuh Çimento'nun toplam cirosu 1 milyar dolara ulaştı!

Nuh Çimento Başkanı Atalay Şahinoğlu, aralık ayında çimento satışlarında rekor yaşandığını ifade etti. Şahinoğlu, "Aralık ayı çimento sektöründe canlı olmayan bir sezondur ama buna rağmen satışlar çok iyi" dedi



Çimento sektöründe piyasa canlandı. Sektörün önde gelen markalarından Nuh Çimento Başkanı Atalay Şahinoğlu, satışlarının çok iyi gittiğini söyledi. Satışlardaki artışın piyasanın hareketliliğinden kaynaklandığını kaydeden Şahinoğlu, "Tarihimizin en iyi aralık ayını yaşıyoruz. Aralık ayı sektörün canlı olmayan bir sezonudur ancak buna rağmen diğer yıllara göre rekor düzeyde satış gerçekleştiriyoruz" dedi.

1 milyar dolar ciro

Nuh Çimento'nun 2011 yılını değerlendiren ve 2012 hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Şahinoğlu, 2011'de yüzde 20 büyüme kaydederek çimento, beton ve enerji alanlarındaki toplam cirolarının 1 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Üretimlerinin yüzde 30'unu ihraç ettiklerini belirten Atalay Şahinoğlu şu bilgileri verdi:
"-Bizim en büyük avantajımız üstün teknoloji ve enerji maliyetimizi kontrolümüzde tutacak yatırımları devreye almamızın yanı sıra kendi limanlarımızdan hareket imkanımız. Bu avantaj sayesinde, geçen yıl Brezilya'ya dahi 300 bin tonluk ürün sattık.

Cezayir'de değirmen kuracak

-Klinkerde üretim kapasitemizi yüzde 50 artıracak yeni bir yatırımı devreye almaya hazırlanıyoruz. Yurtdışı yatırımlara da ağırlık verdik. Rusya Rostov'da Rusya pazarına ilişkin var olan yatırımımızı iki katına çıkarıp, Cezayir'de de bir değirmen kuracağız. Toplam 18 milyon euroya mal olacak yatırımın yanı sıra Kafkasya'da da yeni yatırımlar için fırsat kolluyoruz."

Çinliler 1 milyar dolar teklif etti reddettim

Atalay Şahinoğlu kamuoyu tarafından çimentocu yönünden önce uzun yıllar tekstil sektörünün iyi profesyonellerinden biri olarak bilindi. En önemli işlerinden biri de kurucu kooperatifinin uzun süre başkanlığını yürüttüğü Tekstilkent oldu. Yaklaşık on yıl önce 180 milyon dolara mal olan Tekstilkent'e Çinli bir fonun talip olduğunu söyleyen Şahinoğlu, "O tarihte 1 milyar dolar teklif yaptı Çinliler. Amaçları ucuz ürün merkezi yapmaktı. Sektörüm adına teklife sıcak bakmadım" diye konuştu.
Celal TOPRAK/BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön