26 / 04 / 2024

Nüket-Celal Ersoy çifti G. Antep'e 4 sağlık ocağı yaptıracak

Nüket-Celal Ersoy çifti G. Antep'e 4 sağlık ocağı yaptıracak

Gaziantep'te her yıl 100'ün üzerinde öğrenciye burs veren Nüket-Celal Ersoy, 4 sağlık ocağı yaptıracak



Gaziantep'te her yıl 100'ün üzerinde öğrenciye burs veren ve sanayinin öncü isimlerinden Nüket-Celal Ersoy çifti yaptırdıkları Cemil Alevli İlköğretim Okulu'ndan sonra şimdi de 4 sağlık ocağı yaptıracak. Her ikiside Robert Kolej'nden mezun olan Nüket-Celal Ersoy çifti, çeşitli sanayi yatırımların yanısıra Gaziantep'in eğitim ve sağlık alanında gelişmesi konusunda büyük katkı sağladı.

Nüket Ersoy'un fikri ile babası Cemil Alevli'inin önderliğinde bir grup eğitim gönüllüsü tarafından 1973'te Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) kuruldu. Mütevelli Kurulu Başkanlığı'nı Nüket Ersoy'un üstlendiği Gaziantep Kolej Vakfı, binlerce başarılı öğrenci yetiştirerek topluma kazandırdı. Gaziantep Kolej Vakfı, her yıl il çapında maddi durumu yetersiz ama başarılı olan öğrencileri tespit ediyor ve ücretsiz olarak okutuyor. Vakıf ayrıca her ay 10O'ün üzerinde üniversite öğrencisine de burs veriyor.

Nüket-Celal Ersoy çifti, şimdi de, kentin farklı bölgelerinde 4 adet üzerinde öğrenciye burs vermesiyle bilinen modern sağlık ocağı inşa ettiriyor. Valilikle yapılan protokol çerçevesinde 2 tanesi Şahinbey, 2 tanesi de Şehitkamil İlçesi'nde inşası süren sağlık ocaklarından yaklaşık 15 bin kişinin faydalanması planlanıyor. 7 adet hekim odası, çocuk bakım odası, acil servis, aşı ve enjeksiyon odaları, laboratuvarlar, idari birimler, başhekimlik gibi modern bir sağlık ocağında bulunması gereken bütün birimlerin bulunacağı sağlık ocaklarının 2 yıl içinde hizmete açılması öngörülüyor.
Yusuf Kılıç/Habertürk


Geri Dön