25 / 04 / 2024

Nükleer karşıtlarından Akkuyu NGS ÇED Raporu'na itiraz geldi!

Nükleer karşıtlarından Akkuyu NGS ÇED Raporu'na itiraz geldi!

Mersin Nükleer Karşıtı Platform ( NKP ) üyeleri, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek nükleer güç santralinin ÇED (çevresel etki değerlendirmesi) raporuna ilişkin itirazda bulundu.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan platform üyesi bir grup, slogan atarak raporu protesto etti.


Grup adına konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası il temsilcisi Erkan Demir, 3 bin 730 sayfalık rapor hakkında, halkın görüş ve önerilerini sunması için 10 günlük süre verilmesinin yeterli olmadığını söyledi.


Raporda yapılan değişikliklerin kısa sürede gözden geçirilmesinin sağlıklı olmayacağını belirten Demir, "Hazırlanan ÇED raporunda atıkların nerede tutulacağı, nasıl taşınacağı ve devamında da bu sürecin güvenliğinin nasıl karşılanacağı konusu cevapsız bırakılmış" dedi.


Demir, projede dünyada denenmemiş bir reaktör tipinin kullanılacağını iddia ederek, "Ülkemizin nükleer santrale ihtiyacı yok. Son derece kirli olan, güvenli olmayan, dışa bağımlı ve pahalı olan bu enerji ısrarından vazgeçip, enerji politikamızı enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjilere yönlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.


NKP üyeleri, açıklamanın ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne girerek, rapor için hazırladıkları itiraz dilekçelerini sundu.


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da ÇED raporuna itirazını yaptı.


AA


Geri Dön