26 / 04 / 2024

Nükleer santral anlaşmasına Sinop’tan tepki geldi!

Nükleer santral anlaşmasına Sinop’tan tepki geldi!

Türkiye ile Japonya arasında Sinop’a nükleer santral inşası için yapılan anlaşmanın ardından tepkiler de yükselmeye başladı. Türkiye ile Japonya arasında imzaların atılmasının ardından, sivil toplum kuruluşları santrale karşı çıktı.




Nükleer santral konusunda endişeli olduklarını ve nükleerin çevreye verdiği zararın yanı sıra Karadeniz balıkçılığını da olumsuz yönde etkileyeceğini belirten KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, “Sinop, geçimini doğal kaynaklarla sağlayan bir balıkçı kenti ve ormanlık alanlar burada çok yoğun. Sinop yüzde 70 ormanlık alan. Nükleer santral yapılmak istenen alanın ise yüzde 90’nı ormanlık alan. Buradaki köylülerimiz ve yurttaşlarımız geçimlerini orman ürünlerinden sağlıyor ve tarımla hayatlarını idame ettiriyorlar. Bu bölgede bir endüstriyel kirlenme ve bir ısı artışı olduğu zaman o bölgede ekolojik denge bozulacağından Sinop turizmi olumsuz yönde etkilenecek” diye konuştu.


Yıllardır nükleer santralin insanlık için bir felaket olduğunu savunduklarını dile getiren Metin Gürbüz, “Bu konuda sivil toplum örgütleri bir araya gelerek nükleer santrallere karşı bir platform kurduk ve mücadelemiz devam ediyor” dedi



Evrensel




Geri Dön