19 / 04 / 2024

Şeffaflık Paketi üzerinde çalışmalar sürecek!

Şeffaflık Paketi üzerinde çalışmalar sürecek!

Mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren "Şeffaflık Paketi"nin Bakanlar Kurulu'na ham şekilde geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, teklif üzerindeki çalışmaların olgunlaşana dek süreceğini söyledi.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren "Şeffaflık Paketi"nin ertelendiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: 


"Bakanlar Kurulunda bu konu ilk olarak, ham şekliyle gündeme geldi. Bir takım tartışmalar yapıldı, herkes görüşünü ifade etti. Olgunlaşmak üzere bu konunun çalışılması yönünde bir kanaat ortaya çıktı. Eğer olgunlaşma sürece biterse, seçimden önce yetişirse, bir de seçimin kendi yasama takvimi var, çok az bir süre kaldı. Yetişir, yetişmez ayrı konu ama sonuçta karar verilmiş ve ondan sonra askıya alınmış bir süreç yok. Açıklanmış, üzerinde çalışılmaya başlanmış ham bir teklif var. Üzerinde çalışmalar devam edecek. Olgunlaştıktan sonra gerekli karar alınacak."


Zeybekci: Şeffaflık Paketi'nin ertelenmesi söz konusu değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Şeffaflık Paketi'nin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Şeffaflık Paketi, Türkiye'nin ihtiyacıdır. Hükümetimiz bundan asla vazgeçmedi. Bunu gündemine aldı, çalışmalar devam ediyor. Ancak bunun gerçekleşmesi için en uygun zamanın herkesin katılımıyla seçimlerden sonra olacağını düşünüyorum" dedi.

Zeybekci şunları söyledi:

"Şeffaflık Paketi'nin şu anda Türkiye'de ertelenmesi söz konusu değil. Zaten, seçimlerden önce şu tarihe kadar yapılacak, yetiştirilecek gibi net bir akitleşme yoktu. Şeffaflık Paketi, Türkiye'nin ihtiyacıdır. Türkiye'de, tüm gri alanların kaldırılması, soru işareti yaratılan veya insanların aklında sorun işareti yaratan, kamuoyunun bir şekilde şüpheyle baktığı tüm alanları ortadan kaldırılmasıyla ilgili siyasetin üzerine düşen bir görevdir şeffaflık. Siyasetin üzerine düşen bir görevdir derken, siyasete ait değildir, sadece siyaset gözüyle bakmıyoruz. Bürokrasi, siyaset, yargı, aklınıza gelebilecek Türkiye'deki tüm kurumların, dinamiklerin topyekun Türkiye'deki bu kitabı yeniden yazması gerekiyor."



Geri Dön