29 / 03 / 2024

Numan Kurtulmuş: Varlık Fonu ekonominin garantisi!

Numan Kurtulmuş: Varlık Fonu ekonominin garantisi!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Girişimcilik Ödül Töreni gerçekleşti. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Girişimcilik Ödül Töreni, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin sıcak mesajlar verdi.


SİSTEM YÜRÜMÜYOR

16 Nisan'da halk oyuna sunulacak anayasa paketinin rejim olmadığını belirten Kurtulmuş, “Yeni Anayasa milletin görüşüdür. Değişikliğin nedeni, sistemin yürümüyor olmasıdır. Ülkemizdeki sistem değişmediği için çok sayıda darbe girişimi ve ekonomik krizler yaşandı. İşte bu yüzden yeni anayasa için güçlü bir şekilde evet diyeceğiz” diye konuştu. Türkiye'nin stratejik özelliğe sahip olduğunu ve kendi kaynaklarını akılcı bir şekilde ortaya koyması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, “Ekonomiye hayat verebilecek girişimcilik ruhunu hayata koymamız gerekmektedir” dedi.


KIYMETİNİ BİLİYORUZ

Kurtulmuş şunları kaydetti: Girişimci arkadaşlarımızın girişimlerini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Türkiye bu sayede daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Türkiye ekonomisinin güçlü bir şekilde ilerlemesini istemeyenler bunlar üzerinde manipülasyonlar yapmaktadır. Varlık Fonu Türkiye'nin güçlü şirketlerinin biraraya getirilerek oluşturulmuş bir fondur. Bu fon Türkiye ekonomisi için bir garanti olma özelliği taşıyor”


Girişimcilik fonu kurulsun

GİV Başkanı Mustafa Koç, vakıf olarak üyeleriyle Türkiye'de girişimcilik ruhunun gelişmesi için gereken çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Koç, “Ülkemizin en önemli konulardan birisi olduğuna inandığımız girişim konusuna büyük önem veriyoruz.2016 yılında 420 girişimci adayımıza eğitim verdik. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı bine çıkarmak istiyoruz. Varlık Fonu'na benzer olarak bir de 'Girişimcilik Fonu' kurulmasını istiyoruz” dedi.


Yeni Şafak'a ödül

Törende 10 kategoride girişimcilik ödülünü almaya hak kazananlara ödülleri verdi. 15 Temmuz darbe girişimini deşifre eden ilk haberi yapan gazeteci olması nedeni ile “Basın Yayın Ödülü”ne layık görülen Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter, ödülünü Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un elinden aldı.



Yeni Şafak 


Geri Dön