16 / 04 / 2024

Nurbin Paker Kahvecioğlu kimdir?

Nurbin Paker Kahvecioğlu kimdir?

Mimar Nurbin Paker Kahvecioğlu kimdir? Mimar Nurbin Paker Kahvecioğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Nurbin Paker Kahvecioğlu, bugün çalışmalarına hangi mimarlık firmasında devam ediyor? İşte Nurbin Paker Kahvecioğlu..



Nurbin Paker Kahvecioğlu kimdir?

Nurbin Paker Kahvecioğlu, 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede, "Mimari Tasarımda Biçim Grameri: Metro İstasyon Tasarımı" başlıklı tez çalışması ile 1992 yılında yüksek lisans derecesi; 2001 yılında da "Mimari Tasarım Eğitiminde Bilgi ve Yaratıcılık Etkileşimi" başlıklı doktora tez çalışması ile doktor ünvanı aldı. 


1991 yılında Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik görevini halen aynı kurumda öğretim üyesi olarak sürdürmektedir. 


1995 ve 1996 yıllarında İngiltere, University of Newcastle Upon Tyne-CARDO'da; 1998-2000 yılları arasında ABD, University of Cincinnati-DAAP (College of Design, Architecture, Art and Planing)'de misafir araştırmacı olarak bulundu. 


Nurbin Paker, İTÜ Mimarlık Fakültesinde, lisans eğitiminin çeşitli dönemlerinde ve tezsiz yüksek lisans programında proje yürütücülüğü yapmaktadır ve akademik olarak ayrıca farklı araştırma, workshop, yarışma, sergi, konferans etkinlikleri ile teorik derslerde görev ve yürütücülükler üstlenmektedir. 


Genel ilgi alanları içinde, mimari ve kentsel tasarım, kentsel dönüşüm, tasarımda temsiliyet, deneysel tasarım metodolojileri, mimari tasarım eğitiminde yaratıcılık, moda ve mimarlık sayılabilir. 


Bugüne kadar katıldığı mimari ve kentsel tasarım yarışmalarında ödül, mansiyon ve satınalma dereceleri kazandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Çorlu Canlife Konutları, Antalya Karaalioğlu Parkı Yenilemesi, İTÜ Gölet Yurtları, İTÜ Gümüşsuyu Öğrenci Yurdu Yenilemesi, İTÜ Moda Okulu İç Düzenlemesi, İTÜ Maden Fakültesi Ağır Laboratuvar Binası uygulanmış ve uygulanmakta olan projelerindendir. Mimarlık çalışmalarını Hüseyin Kahvecioğlu ile sürdürüyor. 




Geri Dön