29 / 03 / 2024

Nurettin Eroğlu, 2015'te 3 yeni projeyle büyümeyi hedefliyor!

Nurettin Eroğlu, 2015'te 3 yeni projeyle büyümeyi hedefliyor!

Nurettin Eroğlu, "3 yeni büyük proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerin de tamamlanmasıyla birlikte ulaştığımız toplam alanımız 2,6 milyon metrekareye yükselecek" diye konuştu.



Nurettin Eroğlu, Eroğlu Gayrimenkul olarak her seneye yüzde 25 büyüme hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, "İkisi İstanbul'da, biri İstanbul dışında inşası planlanan 3 büyük proje üzerinde çalışıyoruz" dedi. 


2015 yılında Eroğlu Gayrimenkul'ün yatırımlarına hız vereceğini söyleyen Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, "3 yeni büyük proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerin toplam alanı 600 bin metrekareyi buluyor. 

Bu projelerin de tamamlanmasıyla birlikte ulaştığımız-toplam alanımız 2,6 milyon metrekareye yükselecek" diye konuştu.

 

Eroğlu Gayrimenkul 2014 yılını nasıl geçirdi, hedeflerinize ulaşabildiniz mi? 


2014'ü hedeflerimizin üzerinde bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Bu da yatırımlarımızın Türkiye ekonomisinin ivmesi ile birlikte daha iyi bir düzeye oturmaya başladığına işaret ediyor. Önümüzdeki yıl ve sonrasında da benzer ivmenin devam etmesi için yeni yatırımlarımıza hız veriyoruz. 


2015'te devam edecek ve yeni başlayacak projelerinizle ilgili bilgi verir misiniz?


Eroğlu Gayrimenkul olarak her seneye yüzde 25 büyüme hedefiyle yola çıkıyoruz. 2015 çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda sürdürmeye devam edeceğiz. İkisi İstanbul'da, biri İstanbul dışında inşası planlanan 3 yeni büyük proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerin toplam alanı 600 bin metrekareyi buluyor. Bu projelerin de tamamlanmasıyla birlikte ulaştığımız toplam alanımız 2,6 milyon metrekareye yükselecek. 


2015'te gayrimenkul pazarına dair öngörüleriniz neler, önümüzdeki yıl sektörü etkileyecek konu başlıkları neler olacak?


Sektörümüzdeki büyüme yabancı yatırımcıların ilgisini çekerken inşaata dayalı inşaat malzemesi gibi yan sektörler de ihracat payını yükseltecek. Bunların yanı sıra kentsel dönüşüm, köyden kente göç, KDV oranlarının değişmesi sektörü etkileyecek başlıca etmenler arasında yer alıyor. Üniversite kontenjanlarının artırılması nedeniyle daha fazla öğrencinin ailesinden ayrılması, kadınların işgücüne katılım oranının yükselmesi gibi demografik faktörler de gayrimenkul pazarınının değiştirecek diğer dinamikler arasında yer alıyor.


Dinamo Görevi Görecek


2015'te sektörde büyüme bekliyor musunuz?


İnşaat Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri. Özellikle son 20 yılda önemli gelişmeler gösterdi. Sektörünün bundan sonraki dönemde de gerçek bir dinamo göreviyle kalkınmamıza katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm süreci, yeni uydu kentlerin yaşama geçmesi, Türkiye ulaşım ağında hayata geçecek projelerin önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte gerçekleşecek olması, söz konusu büyümeye önemli katkılar yapacak.İnşaat sektörü önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edecek ancak büyümede sanayinin daha fazla pay alacağı gerçeğini göz önünde bulundurursak sektöründeki büyüme ivmesinin azalacağını öngörebiliriz.


2015'te konut ve ofis trendleri nasıl olacak? 


İnsanlar artık zamanlarını çok daha etkin yönetmek istiyor ve hem kendilerine hem ailelerine hem de arkadaşlarına daha fazla zaman ayıracak yöntemler geliştiriyor. Bu durum insanların yaşadıkları evlerden, çalıştıkları ofislerden veya alışveriş yaptıkları mekanlardan beklentilerini de şekillendirir hale geldi. Evlerimizi bir barınaktan öte sosyal bir yaşam merkezi olarak görmeye başladık. Sosyal yaşamı ve ilişkileri güçlendiren projeler cazibe noktası haline geldi. 

Bu durum da yeni konut projelerine yön vermeye başladı. 

Bulunduğu bölgeye ve hedef kitlesine uygun, bir konsept etrafında şekillendirilmiş, sakinlerine zengin ve kaliteli tesisler sunan konut projeleri tercih edilir hale geldi. Ayrıca konutların tesliminden sonrası da önem kazandı. 


Akşam Future&Trends Emlak


Geri Dön