19 / 04 / 2024

Nurettin Eroğlu: Durgun dönemde ayda 50 daire satıyoruz!

Nurettin Eroğlu: Durgun dönemde ayda 50 daire satıyoruz!

Eroğlu, Merterdeki eski Vakko arazisinde gerçekleştireceği Platform Merter projesi içinde bir uluslararası moda ve ticaret merkezi yapıyor. Nurettin Eroğlu, Türkiyenin 10 yılda 10 marka hedefi var. Bunların yarısından fazlası buradan çıkacak dedi



Tekstil sektöründe Colins ve Loft markaları ile önemli başarılara imza atan Eroğlu, Vakkonun arazisinde gerçekleştireceği Platform Merter projesinde, sektörde bir ilki yaparak hem inşaat tecrübesini hem de tekstil tecrübesini kullanıyor. Rezidans, suit, ofis gibi alanların yanında 110 mağazalı bir ticaret merkezi de bulunan Platform Merter, bu alanda Türkiyenin önemli markalarını bir araya toplayarak, yurtdışına hitap eden bir moda ve ticaret merkezine dönüşecek. Eroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, proje içinde ticareti ciddi şekilde destekleyecek uluslararası bir alan oluşturduklarını belirterek, Osmanbey ve Laleli uzun vadede tarihi ve turistik eşyaların satıldığı alanlara dönüşecek. Uluslararası ticarete açık olacak şehir içindeki en iyi lokasyon Merter olacak. Bur ada güçlü markaları bir araya getireceğiz. Türkiyenin 10 yılda 10 marka çıkarma hedefi var. Bu markaların yarısından fazlasının buradan çıkacağına inanıyoruz dedi.

Yurtdışına satış yapacak

Türkiyenin en güçlü markalarının bir araya gelerek, uluslararası ticarete yöneleceği Platform Merter Fashion Parkın Türkiyede bireysel müşteriye ya da perakendeye hitap etmeyeceğini vurgulayan Nurettin Eroğlu, şunları söyledi: Burası yurtdışında marka olmak isteyen ve markalardan oluşan,  yurtdışına butik-toptan satış yapacak kuruluşları konumlandıracağımız bir çarşı olacak. Yurtdışına ürün satan Laleli, Osmanbey ve Merter öne çıkıyor. Bizim projemizin de Merterin girişinde olması ve Colinsten gelen tecrübemizle tekstili ve ticareti bildiğimiz için böyle karma proje oluşturduk. Buradaki üniteleri uluslarlarası düşünüyoruz. Yurtdışıyla iş yapan markaların hepsiyle görüşüyoruz ve hepsinin de ciddi talebi var. Ön talepleri topluyoruz. 23 bin metrekare kiralanabilir alanda 110 mağazanın bulunduğu bu alanda, ticaret için gerekli her türlü hizmeti de vereceğiz.

Merterde metrekareyi 5 bin 500 liraya çıkardı

Nurettin Eroğlu, projede yer alacak rezidans bloğunun ayrı bir girişi olduğunu ifade ederek, Projenin ön talep toplamaya başlamasının ardından bir haftada 300ün üzerinde talep aldık. Projedeki metrekare fiyatlarımız 5 bin 500-6 bin lira arasında değişiyor. Daire fiyatları 371 bin lira ile 3.6 milyon lira arası. 1+1den 5+1 penthouse daireye kadar seçenek var. Rezidanslar Mayıs 2013te teslim etmeyi hedefliyoruz diye konuştu.

Florya iki hafta içinde Seyrantepe eylülde geliyor

Eroğlunun planlarında 2.5 milyar liralık proje bulunduğunu hatırlatan Nurettin Eroğlu, Yılbaşına kadar Bursa, Florya ve Seyrantepe projelerimizi satışa sunmuş olacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Florya projemiz iki hafta içinde ön talep toplmaya başlayacak. Mevsimsel durgunluk geçirdiğimiz dönemde, eylüldeki hareketli döneme bu şekilde hazırlanıyoruz. Seyrantepe projemizi de eylülde satışa sunacağız dedi. Eroğlu, kuruluşlarının sektörde 3 yılda ilk 5e girdiğini de söyledi.

Durgun dönemde ayda 50 daire satıyoruz

Sektörde şu anda mevsimsel bir durgunluğun yaşandığını dile getiren Nurettin Eroğlu, bu dönemde de bütçelerini tutturmaya devam ettiklerini, satışta olan mevcut projelerinde ayda toplam 50 dairelik satış rakamına da ulaştıklarını kaydetti. Eroğlu, eylülden itibaren sektörde hareketin yeniden başlayacağını söylerken, fiyat artışı konusunda da rahatsız edici bir yükseliş olacağını düşünmediğini belirtti.

Meltem Kara / HÜRRİYET


Geri Dön