25 / 04 / 2024

Nurettin Eroğlu: Kentsel dönüşüm devletle yapılmalı!

Nurettin Eroğlu: Kentsel dönüşüm devletle yapılmalı!

Eroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, İstanbul 'da eski bir yapılanmanın söz konusu olduğunu, kimsenin mağdur edilmeden bir plan program içerisinde dönüşümün yapılmasını istedi



İstanbul 'da eski bir yapılanmanın söz konusu olduğunu dile getiren Eroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Bu binaların sahipleri ve oralarda yaşayanlar var. Hali hazırda belediyeler ve  TOKİ  'nin kimseyi mağdur etmeden, plan program içerisinde bu yapıyı dönüştürmek istemesini destekliyorum. Bu bakış açısı, inanç ve tempoyla gidilirse 20 yıl içerisinde büyük bir değişiklik olacağına inanıyorum ” diyerek yapılan çalışmaları desteklediğini belirtti.

Benzer bir girişim bundan 15 yıl önce  Ankara  'da başladığında bugün gelinen noktayı kimsenin tahmin edemeyeceğini hatırlatan Eroğlu, aynı örneğin çok daha yoğun bir tempo ile İstanbul için planlandığını söyleyerek, “Bu çalışmalar içerisinde memnuniyetle rol almak isteriz. Öncelikle devletin bu dönüştürme çalışmalarının mutlaka içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bence aksi mümkün değil zaten. Düşünsenize mahalleler, semtler yıkılacak. Binlerce, milyonlarca insan evinden olacak. Burada önemli olan bu insanların hakkını, hukukunu koruyabilmek, yaşamlarını sağlayacakları ortamları hazırlamak gerek ” diye konuştu.

Ayrıca depremin İstanbul için göz ardı edilemeyecek kadar büyük ve önemli bir gerçek olduğuna dikkat çeken Eroğlu şunları söyledi, “Deprem için sanki olacakmışçasına çalışmamız ve tüm bunların da biran önce başlaması gerek. Ne kadar erken başlarsak şehir hak ettiği kaliteye o kadar erken kavuşur. ”  

Nurettin Eroğlu 'nun dönüşüm formülü:
1-  TOKİ ve yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm çalışmaları desteklenmeli.
2-  Devlet, yapılan çalışmaların mutlaka içinde olmalı. Evleri yıkılacak binlerce, insanın hakları korunmalı. Özel sektörde görev almalı.
3-  Ankara 'da havaalanından Kızılay 'a kadar olan yapılan kentsel dönüşümün bir benzeri İstanbul için yapıldığında 20 yılda çok şey değişir.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön