25 / 04 / 2024

Nurettin Eroğlu: Konut satışı seçimden etkilenmez

Nurettin Eroğlu: Konut satışı seçimden etkilenmez

Nurettin Eroğlu, seçim sebebiyle inşaat sektöründe çalkantı korkusu taşımadıklarını söyledi. ABD ile Avrupa'da Yunanistan ve Portekiz'de kriz yaşandığını vurgulayan Eroğlu, 'Sıkıntı gelişmiş ülkelerde.' dedi



Bu sene 9 projeyi açıklayacak olan Eroğlu Grubu, haziranda yapılacak seçimlerden dolayı endişeli değil. Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, seçim sebebiyle inşaat sektöründe çalkantı korkusu taşımadıklarını söyledi. ABD ile Avrupa'da Yunanistan ve Portekiz'de kriz yaşandığını vurgulayan Eroğlu, 'Sıkıntı gelişmiş ülkelerde.' dedi.

Nitelikli konut sektörüne, geçen yıl satışa çıkardığı İstanbul Lounge ile başlayan Eroğlu Yapı, bu sene 9 proje açıklayacak. Tekstilde Colin's markasının da sahibi olan Eroğlu Grubu, 1,5 milyar dolarlık yatırım bedeli ve 1,2 milyon metrekare inşaat alanına sahip 10 projeden 9'unu bu yılın ilk yarısında satışa çıkarıyor. Grubun ikinci projesi olan İstanbul Büyükçekmece'deki 300 konutluk Yenimoda Evleri'nin satış duyurusunun yapıldığı toplantıda konuşan Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, seçim öncesi ve sonrası için ticari bir risk görmediklerini söyledi. Eroğlu, 'Türkiye'de bazı taşlar yerine oturdu. çalkantıların olacağını, ciddi iniş çıkışların yaşanacağını düşünmüyoruz. Coğrafyasından, genç nüfusundan dolayı öyle bir endişe taşımıyoruz.' dedi.

İnşaat yatırımlarının ve konut satışlarının seçimlerden etkilenmesini beklemediklerini anlatan Eroğlu, 'Siyasi olarak 6. aydan sonra sıkıntı olur, öncesinde sıkıntı olur diye bir endişe taşımıyoruz. Dünyada bir Amerika tökezliyor gibi. Avrupa'da bir Porteriz, bir Yunanistan sıkıntısı var. Türkiye'den değil, dışarıdan kaynaklanan etkiler olursa ülkemiz de etkilenir. İç dinamiklerden kaynaklanan bir sıkıntı görmüyoruz. Sıkıntı, gelişmiş ülkelerde.' şeklinde konuştu. Fas'ta 60 bin metrekarelik bir ofis inşa etmek için 2 hafta içinde kontrat imzalayacaklarını belirten Eroğlu, Mısır'da da tekstil alanında en büyük yatırımcı olduklarını ve Tunus'taki karışıklığın komşu ülkelerde kendi işlerini etkileyeceğini düşünmediklerini, ancak yakından takip ettiğini söyledi.

Eroğlu Yapı'nın ikinci projesi olan Yenimoda Evleri Büyükçekmece Albatros mevkiinde Marmara ve Büyükçekmece Gölü'ne nazır ve birbirinin önünü kapatmayan 300 daireden oluşuyor. En öndeki teraslı dairelerin metrekare satış fiyatı 3 bin 500 lira iken, dairelerin ortalama satış fiyatı 2 bin 500 lira. şžirket, müşterilerine belli bir peşinat dışında vade farkı koymaksızın taksit imkanı da tanıyacak. Dört ay önce başlayan Yenimoda Evleri'nin kaba inşaatı bitmek üzere ve satışları bugün başlıyor. 80 milyon lira yatırım bedeli olan projede kapalı alanlar 50 bin metrekare, garaj alanı 20 bin metrekare.

Grubun geçen yıl açıkladığı ilk proje olan İstanbul Lounge'de konutların yüzde 32'si satıldı. Yenimoda Evleri ise grubun ikinci projesi. şžirket bu yıl hemen her ay bir proje açıklayacak. Bunlardan bir diğeri 650 dairelik Halkalı 2 konut projesi. Grubun bu yılki en büyük projesi ise yatırım değeri 500 milyon dolar olan Seyrantepe'deki konut projesi. Burası için Amerikan SOM, İngiliz Broadway ve Türkiye'den Emre Arolat ve Murat Kader proje hazırlıyor. Bu ay sonunda dört projeden biri seçilecek. Grubun geçen yıl açıkladığı İstanbul Lounge ile birlikte toplam proje sayısı 10 ve bunların yatırım değeri 1,5 milyar dolar. Eroğlu'nun diğer projeleri Tekirdağ, Beylikdüzü ve Antalya'da birer tane olmak üzere toplam 3 AVM, Florya'da Sedat Demir ile ortak konut projesi, Merter konut, Kağıthane ofis projesi. Dairelerinin çoğu satılan Oksijen Projesi. 370 konut ve ticari alana sahip Bursa projesi. Bütün bu projelere bu yıl içinde başlayacaklarını ve satışa çıkaracaklarını belirten Nurettin Eroğlu, '2011, ivme kazanarak büyüdüğümüz yıl olacak.' dedi.  
Zaman/İbrahim Balta


Geri Dön