16 / 04 / 2024

Nuri Özaltın vefat etti!

Nuri Özaltın vefat etti!

İnşaat, Ulaşım, Enerji ve Turizm sektöründe boy gösteren Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın hayatını kaybetti. Merhum Özaltın’ın cenazesinin Salı günü İstanbul’da düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.



Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gloria Otelleri’nin sahibi Nuri Özaltın hayatını kaybetti. Bir süredir İstanbul’da çeşitli hastalıklardan tedavi gören Özaltın, özellikle spor ve turizme yaptığı yatırımla tanınan bir iş adamıydı. Merhum Özaltın’ın cenazesinin Salı günü İstanbul’da düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.


Nuri Özaltın kimdir?


Sözcü



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başta turizm olmak üzere inşaat, enerji, ulaşım ve tarım sektörlerinde faaliyetleri bulunan Özaltın Holdingin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, dün sabah tedavi gördüğü İstanbul Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yaklaşık 5 aydır tedavi gören ve bu sürenin uzun bölümünü hastanede geçiren 3 çocuk babası Nuri Özaltın'ın solunum yetmezliği sonucu vefat ettiği bildirildi. Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gloria Otelleri'nin sahibi Nuri Özaltın, spora yaptığı yatırımlar ve hayırsever kimliğiyle de tanınıyordu. 78 yaşında hayata veda eden Özaltın'ın cenazesi bugün Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek. 


1939 yılında Artvin'de dünyaya gelen merhum işadamı, 1965'te inşaat sektörüne adım atarak Özaltın Holding'i kurdu. Özaltın İnşaat, baraj inşaatlarında çığır açan Silindirle Sıkıştırılmış Beton (RCC) tekniğini Türkiye'de ilk uygulayan firmaydı. Şirketin Denizli'de kurduğu Cindere Türkiye'nin ilk, İzmir'de inşa ettiği Beydağ ise en büyük gövde hacmine sahip Silindirle Sıkıştırılmış Beton barajları olarak kayda geçti. İnşaat alanındaki başarılarının ardından Özaltın Holding, 1997'de turizm sektörüne yatırıma başladı. Merhum işadamının faaliyet geçirdiği Gloria Otelleri sahip oldukları golf sahalarıyla dikkat çekiyordu. Ünlü Fransız mimar Michel Gayon tarafından tasarlanan Gloria Golf Club, iki adet 18 delikli şampiyona sahası ve bir adet 9 delikli akademi sahasıyla bölgenin ve Türkiye'nin 45 deliğe sahip tek, Avrupa'nın ise ikinci büyük sahası kabul ediliyor. 


Dünya


Geri Dön