27 / 04 / 2024

Nuri Tuna: Ruhsat iptali kararıyla ilgili bize tebligat gelmedi!

Nuri Tuna: Ruhsat iptali kararıyla ilgili bize tebligat gelmedi!

Taksim’deki Majik Sineması ve Maksim Gazinosu’nun yerine yapılacak 9 normal, 8 de bodrum olmak üzere 17 katlı otel ve AVM’nin ruhsatı mahkeme kararıyla iptal edildi...




TAKSİM’deki Majik Sineması ve Maksim Gazinosu’nun yerine yapılacak 9 normal, 8 de bodrum olmak üzere 17 katlı otel ve AVM’nin ruhsatı mahkeme kararıyla iptal edildi.


Tuna İnşaat’ın projesi için İstanbul’un ilk sinema binası Majik kurul kararıyla yıkılırken Sıraselviler Caddesi’ne bakan cephesi askıya alınmıştı. Yeni projede inşaatın başlaması üzerine binanın komşusu Metropark Otel’nin sahibi Mehmet Ali Durucan, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi aleyhine ruhsat ve imar planlarının iptali için dava açtı. Davayı görüşen İstanbul 1. İdare Mahkemesi inşaatın yapı ruhsatı, İstanbul 2 No’lu Koruma Kurulu’nun projeyi onayladığı 21 Temmuz 2011 tarihli kararı ve Beyoğlu imar planlarının inşaata ilişkin kısımlarını şehircilik planlama ilkeleri ve kamu yararına aykırı bularak iptal etti. Kararın ellerine ulaşmadığını söyleyen Beyoğlu Belediyesi yetkilileri dün yaptığı açıklmada karar için bir gün daha bekleyeceklerini gelmemesi durumunda ise mahkemeye gidilerek elden alınacağını ve gereğinin yapılacağını dile getirdi. Durucan ise inşaatın ilerlemesi için yavaş hareket edildiğini ileri sürdü.


İzinler var


TUNA Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, şirkete kararıyla ilgili bir tebligat gelmediğini söyledi. Davanın şirketlerine açılmadığını belirten Tuna, hukukun vereceği karara saygı duyacaklarını  kaydetti. Şirketin açıklamasında 2004’de alınan arsadaki inşaatta tüm izinlerin olduğuna vurgu yapıldı.


Gülistan Alagöz/Hürriyet


Geri Dön