28 / 03 / 2024

Nurol İnşaat'tan, Nurol GYO'ya 140.000.000 TL!

Nurol İnşaat'tan, Nurol GYO'ya 140.000.000 TL!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., grup şirketlerinden Nurol İnşaat'ın sermaye avansı olarak 140.000.000 TL tutarında fon yatırma kararı aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.



Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'den yapılan açıklama şöyle:


"Şirketimiz ortaklarından Nurol İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (Nurol İnşaat) 18.06.2015 tarihli yönetim kurulu kararı aynı tarihte Şirketimize bildirilmiş olup, buna göre Nurol İnşaat Şirketimizce ileride yapılacak sermaye artırımındaki sermaye koyma borcundan mahsup edilmek üzere sermaye avansı olarak Şirketimize 140.000.000 TL tutarında fon yatırma kararı almıştır. 

Nurol İnşaat Yönetim Kurulu'nun bu kararına istinaden Şirketimiz Yönetim Kurulu 18.06.2015 tarihli toplantısında;


1) Nurol İnşaat'ın yukarıda anılan Yönetim Kurulu Kararı hakkında bilgi edinilmesine,

2) Söz konusu sermaye avansı ödemelerinin şirketimiz hesaplarına geçmesinin ardından, bu ödemelere mahsuben Nurol İnşaat'a Tahsisli Sermaye artırımı yapılması da dahil olmak gerekli her türlü işlemin yapılmasına oybirliği ile karar vermiştir.


              Fon henüz Şirketimiz kayıt ve hesaplarına geçmemiş olup, gerekli işlemlerin gerçekleşmesini müteakiben fonun kullanılacağı yerler, yapılacak sermaye artırım işlemleri gibi hususlara ilişikin gerekli açıklamalar derhal yapılacaktır. Söz konusu fonun Şirketimiz hesaplarına aktarılması ile Şirketimizin finansal tablolarının Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 31. maddesinde öngörülen borçlanma sınırlarına uyumunun sağlanacağı öngörülmektedir."




Geri Dön