26 / 04 / 2024

Nursultan Nazarbayev Üniversitesi açıldı!

Nursultan Nazarbayev Üniversitesi açıldı!

Sembol İnşaat şirketi tarafından, Türk işçilerince yapılan Nursultan Nazarbayev üniversitesi bugün düzenlenen törenle hizmete girdi



Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk müteahhitler ve işçiler tarafından inşa edilen Nursultan Nazarbayev Üniversitesi, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı.

Kazakistan'ın ve başkent Astana'nın imarında büyük projelere imza atan Sembol İnşaat şirketi tarafından, Türk işçilerince yapılan Nursultan Nazarbayev Üniversitesi bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış töreni sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, "Üniversiteyi zamanında eğitime kazandıran müteahhitlere teşekkür ediyorum. Beni hayal kırıklığına uğratmadınız" dedi. Okumuş, yüksek eğitim almış gençlerin bir ülkenin en önemli gücü olduğunu hatırlatan Nazarbayev, "Biz geleceğe kaliteli bir gençlik yetiştirerek, güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu nedenle bu üniversite benim için çok önemli" diye konuştu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in talimatı ile 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan üniversite için dünyanın en iyi 30 üniversitesi ile işbirliği anlaşmaları imzalandı. Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Uzay Teknolojisi, Nanoteknoloji ve Bilgisayar Mühendisliği alanlarında eğitim verecek üniversite okumak isteyen öğrenciler ise ortalama 12 bin avro ödemek durumunda bulunuyor.
AA

Konuyla ilgili diğer haberler

Türk müteahhitler Nazarbayev'i sevindirdi
Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk müteahhitler ve işçiler tarafından inşa edilen Nursultan Nazarbayev Üniversitesi, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı.Kazakistan'ın ve başkent Astana'nın imarında büyük projelere imza atan Sembol İnşaat şirketi tarafından, Türk işçilerince yapılan Nursultan Nazarbayev Üniversitesi bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.

`Beni hayal kırıklığına uğratmadılar'
Açılış töreni sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, "Üniversiteyi zamanında eğitime kazandıran müteahhitlere teşekkür ediyorum. Beni hayal kırıklığına uğratmadınız" dedi. Okumuş, yüksek eğitim almış gençlerin bir ülkenin en önemli gücü olduğunu belirten Nazarbayev, "Biz geleceğe kaliteli bir gençlik yetiştirerek, güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu nedenle bu üniversite benim için çok önemli" diye konuştu.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in talimatıyla iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan üniversite için dünyanın en iyi 30 üniversitesi ile işbirliği anlaşmaları imzalandı.
Emlakkulisi


Geri Dön