29 / 03 / 2024

Nurullah Cahan: Uşak marka şehir olma yolunda ilerliyor!

 Nurullah Cahan: Uşak marka şehir olma yolunda ilerliyor!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan"Şehrimiz üniversite dostu bir şehir olma yolunda ilerliyor. Gerek kentleşme, gerekse sosyal projelerimizle ilimize gelen üniversite öğrencilerinin vazgeçemediği bir şehir olacağız" dedi.




Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan"Şehrimiz üniversite dostu bir şehir olma yolunda ilerliyor. Gerek kentleşme, gerekse sosyal projelerimizle ilimize gelen üniversite öğrencilerinin vazgeçemediği bir şehir olacağız" dedi. 


Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan; "Şehrimiz üniversite dostu bir şehir olma yolunda ilerliyor. Gerek kentleşme, gerekse sosyal projelerimizle ilimize gelen üniversite öğrencilerinin vazgeçemediği bir şehir olacağız" dedi. Uşak Belediyesi kentin güzelleşmesi, değişmesi ve marka bir şehir olması adına projelerine devam ediyor. Bu bağlamda kentleşme konusunda attığı radikal adımlarla Uşak'ın ufkunu açacak Belediye, yakın zamanda bitecek çalışmalarla örnek şehirler arasında yerini alacak. Yapacağı projelerle kente gelen üniversite öğrencilerinin de vazgeçemediği bir şehir olma yolunda ilerleyen Uşak Belediyesi, öğrencilere yönelik sosyal projelerle de öğrenci dostu bir şehir olma çalışmalarını daha da ilerletecek. 


Cahan;" Bugüne kadar kente gelen üniversite öğrencilerinin kendi evlerinde gibi hissettirilmesi adına verilen çalışmalar, gelecek zaman diliminde daha da çok artacak" dedi Uşak'ın hergün daha da iyi bir konuma geldiğine dikkat çeken Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Gelişen ve markalaşan şehrimiz gelenin gitmek istemediği bir kent olma yolunda ilerliyor" dedi. Cahan, "İlimizin her yönüyle farklı olması ve talihini değiştirmek adına 2 yıl önce başladığımız görevimizde kısa bir süre olmasına rağmen büyük mesafeler kat ettik. Kentimizin sorunlarını bilen bir yapıda hayat vermeye başladığımız projelerimiz geleceğinin de teminat altına alınmasına katkı sağlamaktadır. Öyle ki günden güne cazibesi artan ilimiz projelerimiz tamamen bitince vazgeçilmez olacaktır. Uşak artık kent havasını büyük projelerimizle yakaladı. Kent Park Projesi, Kentsel Dönüşüm Projesi, Dokuzsele Deresi Islah Projesi gibi projelerin yanı sıra trafik sorunun konuşulmadığı modern bir kent olma çalışmaları üniversite öğrencilerinin de beğenisini kazanıyor. Yakın bir zamanda projelerin hayat bulması ile öğrencilerin daha çok tercih ettiği bir şehir haline geleceğiz. İnanıyoruz ki tıpkı Eskişehir gibi öğrenci kenti olacağız" ifadesini kullandı. 


HER YIL DAHA FAZLA ÖĞRENCİ UŞAK'I TERCİH EDİYOR 

Uşak'a gelen öğrencileri kendi evlatları gibi gördüklerine de değinen Cahan, bunun için sosyal sorumluluk projeleri de ürettiklerini söyledi. Cahan sözlerine son verirken: "Kentimizin öğrencilerin ilgisini çekmesiyle beraber her yıl öğrenci sayısında gözle görülen bir artış söz konusudur. Biz bu nedenle öğrencilerimizin rahat bir şekilde eğitim alması adına adımlar atmaktayız. 

Gerek devletimizin projeleri, gerekse Belediyemizin projeleriyle entegre bir şekilde öğrencilerimizin mutlu olduğu çalışmalar içindeyiz. İlimizde barınma sorunun en aza inmesi adına yeni devlet yurtlarının çalışmaları hükümetimizce yapılıyor. Yapımı devam eden yurtların yanında yakında başlayacak yeni bir yurt öğrenci barınmasını sorun olmaktan tamamen çıkaracak. Biz de Belediye olarak öğrencilerimizin kendi evlerindeki gibi rahat hissetmeleri amacıyla öğrenci çamaşırhanesi ve ikinci el eşya kampanyasına başlamıştık. Buna benzer başka projeler için de çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda öğrencilerimizin taleplerini dikkate almaya devam edeceğiz"


Ege'de Yenigün


Geri Dön