18 / 04 / 2024

Ocaklar Beldesi'nde turistik tesislerde boş yatak kalmadı!

Ocaklar Beldesi'nde turistik tesislerde boş yatak kalmadı!

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinde, bayramın birinci günü konaklama tesisleri tam kapasite doluluk oranına ulaştı. Belediye, yaptığı anonslarla tesislerden yatakları boşalması halinde bilgi vermesini istiyor...



Güney Marmara'nın önemli tatil merkezlerinden Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinde bayramın birinci günü konaklama tesisleri tam kapasite doluluk oranına ulaştı. Belediye, yaptığı anonslarla turistik tesislerden yatakları boşalması halinde bilgi vermesini istiyor.


Ocaklar Belde Belediye Başkanı Hüseyin Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belde bulunan pansiyonların 10 bin, otel ve apart otellerin ise 2 bin 500 olmak üzere, toplam 12 bin 500 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirtti. 


Durak, beldede yatak sıkıntısı yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:


"Pansiyonlarımızın 10 bin yatak kapasitesi var ayrıca 2 bin 500 kapasiteli otel ve apartlar var. Hepsi bir günde doldu. Ramazan ayının bitmesi ve bayram tatilinin başlaması vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu. Kış nüfusumuz, bin 700, yaz aylarında bu sayı 15 ile 20 bin arasında değişiyor. Mavi bayrağın şartlarını yerine getirmek için sürekli uğraşıyoruz. Özellikle hafta sonlarında Bursa, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Balıkesir çevre ilçelerinden 2 bini aşkın günübirlikçi, beldemizi tercih ediyor. Geçtiğimiz yıl toplam 500 bin kişi Ocaklar beldesini ziyaret etti. Bu sezon sayının 600 bini bulacağına inanıyorum."


Başkan Durak, yerli ve yabancı turistlerin konaklama ihtiyacını karşılamak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti.


Öte yandan, belediye, turistik tesislerden yatakları boşalması halinde bilgi vermesi için sık sık anons yapıyor. 


AA


Geri Dön