29 / 03 / 2024

Odalardan Ankapark'a yeni dava!

Odalardan Ankapark'a yeni dava!

Ankapark için açtıkları davada 2 kez yürütmeyi durdurma kararı alınmasına karşın, inşaata devam edilmesine tepki gösteren meslek odaları projede yeni bir yargı süreci başlatacaklarını açıkladı.



Ankapark için açtıkları davada 2 kez yürütmeyi durdurma kararı alınmasına karşın, planın Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yeniden geçirilerek inşaata devam edilmesine tepki gösteren meslek odaları yeni bir yargı süreci başlatacaklarını açıkladı.


Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Hukuka hülle yapılarak inşaat devam ettirilmek isteniyor. Ankapark’a 827 milyon harcayan Gökçek; Gökkuşağı ve samanyolu ve Demir Kafes projelerindeki gibi Ankapark da Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürlüğü’nün başına batık bir alan olarak kalacak. Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim ise şunları söyledi:

“800 milyon lira Batıkent metrosunun, Ankaray’ın maliyetidir. Şu anda Ankapark’a yatırılan para ile Başkent ulaşımına ciddi bir yatırım yapılabilirdi. Ankapark plan değişikliğine dava açacağız ve bu davayı da kaybedecek çünkü hukuksuz bir işlem yapıyor.”


Hürriyet Ankara




Geri Dön