19 / 04 / 2024

ODE, Isı Yalıtımı ile ilgili kitap çıkarttı!

ODE, Isı Yalıtımı ile ilgili kitap çıkarttı!

ODE Yalıtım gerçekleştirdiği ilkler arasına bir yenisini daha ekledi. ODE Yalıtım, sektörün başucu kaynağı olarak nitelendirilecek, Isı Yalıtımı ile ilgili yazılmış en geniş kapsamlı “IY Isı Yalıtımı ”   isimli ilk Türkçe kitabı çıkarttı...



Kurulduğu günden bu yana bir sivil toplum örgütü gibi çalışan ODE Yalıtım gerçekleştirdiği ilkler arasına bir yenisini daha ekledi. ODE Yalıtım, sektörün başucu kaynağı olarak nitelendirilecek, Isı Yalıtımı ile ilgili yazılmış en geniş kapsamlı “IY Isı Yalıtımı ”   isimli ilk Türkçe kitabı çıkarttı.

Isı Yalıtımı ile ilgili tüm soruları cevaplayacak önemli bir kaynak olan kitap “Enerji ve yalıtım sektörü, Isı yalıtımına giriş, Isı yalıtım malzemeleri ve özellikleri, Binalarda ısı yalıtımı ve tesisat yalıtımı, Yalıtımda yeni teknolojiler, Uygulama önerileri, Sık sorulan sorular ” adlı yedi farklı, doyurucu bölümden oluşuyor.

Sektöre kazandırılan yeni bir kaynak olan kitabın içeriğini oluşturulmasında emeği geçenler arasında Makine Mühendisi Orhan Turan, Prof. Dr. Hikmet Karakoç, Yüksek Mimar Ecvet Binyıldız, Makine Mühendisi Elif Yıldırım yer aldı.

Türkiye 'de son yıllarda yalıtım sektörünün hızlı gelişimine dikkat çeken ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Yalıtım sektörüne her ne kadar Batılı ülkelerden geç başlamış olsak da ülkemizde üretilen ve ithal edilen malzemelerin çeşitliliği açısından çağı yakaladığımızı söyleyebiliriz. Bugün ülkemizde hemen hemen her çeşit kaliteli yalıtım malzemesini bulmak mümkündür. ” dedi.

Yalıtım sektöründeki kaynak boşluğunu doldurmak amacıyla “IY Isı Yalıtım ” kitabını çıkarttıklarını vurgulayan Turan “Kendi dilimizde yazılmış başvuru kitaplarının sayısının yokluğu yalıtım sektörü için büyük bir boşluktu. Bu boşluğu doldurabilmek amacıyla içeriği tamamen yenilenmiş bu kitabı oluşturduk. Kitabı oluştururken çeşitli dillerde yazılmış yüzlerce makale, kitap, doküman ve broşür taradık. Farklı zamanlarda çeşitli şehirlerde bir araya gelerek çalıştık ve kitabımızı tamamladık. Isı Yalıtımı konusunda en kapsamlı ilk Türkçe kitap olan IY Isı Yalıtımı 'nın Türk mimar ve mühendisleri yanı sıra ülkemizin enerji politikalarını yönlendiren kamu görevlileri ile politikacılara da yeterli bilgi vereceğine inanıyoruz. ” dedi.

“Enerji ve yalıtım sektörü, Isı yalıtımına giriş, Isı yalıtım malzemeleri ve özellikleri, Binalarda ısı yalıtımı ve tesisat yalıtımı, Yalıtımda yeni teknolojiler, Uygulama önerileri, Sık sorulan sorular ” adlı yedi bölümden oluşan kitabın hazırlanması yaklaşık 2 yıl sürdü.

Uzun bir çalışma maratonunun ardından sektöre sunulan kitap Prof. Dr. Hikmet Karakoç, Makine Mühendisi Orhan Turan, Yüksek Mimar Ecvet Binyıldız, Makine Mühendisi Elif Yıldırım tarafından hazırlandı ve nisan ayı içerisinde yayınlandı.

 


Geri Dön