25 / 04 / 2024

Ode Yalıtım, Eskişehir'de ikinci tesisini kuracak!

Ode Yalıtım, Eskişehir'de ikinci tesisini kuracak!

Ode Yalıtım Genel Müdürü Ali Türker, ODE Yalıtım olarak Tekirdağ Çorlu'daki üretim tesislerimizde kapasite kullanım oranımız yüzde 90'ların üzerinde bu sebeple ikinci üretim üssümüzü kurmak için Eskişehir'den 75 bin metrekarelik arsa alımı yaptık dedi...



Ode Yalıtım, 2014'ün ilk yansında inşaat sektörü ortalamasının üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Ode Yalıtım Genel Müdürü Ali Türker, "ODE Yalıtım olarak Tekirdağ Çorlu'daki üretim tesislerimizde kapasite kullanım oranımız yüzde 90'ların üzerinde. Bu sebeple geçtiğimiz yıl ikinci üretim üssümüzü kurmak üzere Eskişehir'den 75 bin metrekarelik arsa alımı gerçekleştirdik. 2014-2018 yıllarında bu yatırımın tamamlanmasını planlıyoruz" şeklinde bilgi verdi. 



Bugün itibarıyla Şili'den Katar'a 70 ülkeye ODE ürünlerini ihraç ettiklerini kaydeden Ali Türker, bu sayıyı 75'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ar-Ge'ye verdikleri önemi de aktaran Türker, "Ode Yalıtım olarak Ar-Ge stratejimizde müşterilerimizin talepleri kadar çevreyi ve geleceğimizi ön plana alarak hareket ediyoruz" şeklinde konuştu. Bu sebeple sürdürülebilirlik için enerji verimliliğinin ve bunun için de yalıtımın önemini her platformda dile getirdiklerini kaydeden Türker, "Kamuoyunda yalıtnn ve enerji verimliliği bilincini artırmaya yönelik olarak neredeyse bir STK gibi çalışıyoruz" ifadesini kullandı. 


Halen farklı AB projeleri kapsamında çalışmalarının devam ettiğini bildiren Ali Türker, şöyle devam etti: "Çevre Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler Sinai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ile yürüttüğü HCFC Umbrella projemiz sonlandı. 


Üretimde ozon etkisini azaltmayı hedefleyen bu proje kapsamında ozon tabakasını incelten (OTİM) HCFC22/142b gaz karışımım bırakıp HFC 152a/DME gaz karışımına dönüş için önce Ar-Ge çalışmaları sonra da yatırım çalışmaları yapıldı. Bunıüı gibi doktora dereceli Ar-Ge mühendislerimiz tarafından sürdürülen pek çok proje bulunuyor" diye konuştu. 


Yapı ve tesisat sektöründe kullanılan yalıtım malzemeleri ürettiklerini ifade eden Ali Türker, "Ode, Çorlu/Tekirdağ'daki tesislerinde ısı yalıtım malzemesi olan elastomerik kauçuk köpüğü (Ode R-Flex), ısı ve ses yalıtımı alanında kullanılan camyünü (Ode Starflex), ekstrüde polistren köpük (Ode Isıpan) ve polimer bitümlü su yalıtım örtülerinin (Ode Membran) üretimi yapılıyor" şeklinde bilgi verdi. 



Dünya Sektörel Ek 



Geri Dön