19 / 04 / 2024

Ödemezseniz haciz gelebilir! MTV’de son 4 gün, kaçırmayın!

Ödemezseniz haciz gelebilir! MTV’de son 4 gün, kaçırmayın!

Aracı olanların yılda iki kez ödediği MTV Vergisi’nin ilk taksit ödemesinde süre dolmak üzere. Taksit ödemesi en geç 31 Ocak Salı günü  ödenmediği takdirde, ceza ile karşı karşıya kalmak söz konusu.



 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesinde, ilk taksit ödemesi için son 4 gün kaldı.  Bu süre içinde ödemesini yapmayanlar, cezalı yatırmak zorunda kalabilir.

Otomobil başta olmak üzere tüm binek araç sahipleri için zorunluluk MTV’de ilk taksit her yıl Ocak ayında ödeniyor. 1 Şubat 2023 tarihine kadar ödemesini gerçekleştirmemiş olanlar ise cezaya düşecek.

MTV vergisinde 2023 yılı miktarı açıklanmıştı. Motorlu taşıtlar için yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 olarak belirlendi.

Peki bu yıl MTV bu yıl kaç TL ödeniyor? 2023 motorlu taşıtlar vergisi  kaç TL oldu?

Ödemezseniz haciz gelebilir! MTV’de son 4 gün, kaçırmayın!

Aracı olanlar MTV ödemelerini iki taksit olarak yaparken, birinci taksidi Ocak ayı boyunca ödenebiliyor. İkinci taksit ödemesi ise Temmuz içinde gerçekleştiriliyor. Araç sahiplerinin her yıl zorunlu ödemelerinden biri olan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV)  ilk taksidi en geç 31 Ocak 2023. Salı günü ödenebilecek. Bu tarihte ödeme yapmayanlar ise geciktirdikleri boyunca işleyen faizle birlikte cezalı şekilde yatırmak durumunda olacak.

EN DÜŞÜK 219 TL ÖDENİYOR

Ocak ayında MTV’de yeni değerleme oranları açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MTV vergisinde yapılacak yeniden değerleme oranına ilişkin yüzde 50 indirmeye dönük yetkisini kullanmasının ardından, oranın yüzde 61,5 uygulanması kesinleşmişti.

Buna göre, 2023 yılında en düşük MTV  ödemesi 219 Türk Lirası olurken, en fazla ödeyecekler 101 bin 152 lira MTV taksiti yatıracak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön