28 / 03 / 2024

Ödemiş Türkönü'nde tapular dağıtıldı!

Ödemiş Türkönü'nde tapular dağıtıldı!

Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Beydağ Barajı toplulaştırma çalışmaları kapsamında Türkönü Mahallesinde tapular verildi.




Devlet Su İşleri (DSİ)  İzmir  2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Beydağ Barajı toplulaştırma çalışmaları kapsamında Türkönü Mahallesinde tapular verildi


Türkönü Mahallesinde düzenlenen törene Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, DSİ 2. Bölge Müdürü Zafer Akın, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


DSİ 2.Bölge Müdürü Yardımcısı Zafer Akın yaptığı konuşmada; "Beydağ Barajının tamamlanmasıyla başlayan toplulaştırma çalışmalarımızda bugün önemli bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Bu projede 537 kilometre boru döşeniyor. Türkönü Mahallemizde 297 hektar yani 2 bin 970 dekarlık alan projeye dahil oldu. İşleyiş olarak Türkönü Mahallesi önem arz ediyor. Genelde sulama projelerinde üreticimizin ürün ekmesi, tesislerin olması gibi sorunlar da yaşanıyor. Bilindiği gibi 2009 yılında Beydağ Barajının su tutmasıyla artık suyumuzda hazırdı. Toplulaştırma ile ziraatçılık daha modern hale ve daha ekonomik sulama imkanına dönüşüyor. Bu proje tüm Türkiye'ye örnek bir projedir. Tamamı kapalı ve basınçlı su sistemimiz hizmet veriyor. Ayrıca parsellerin ulaşımında 12 km yeni yol yapılmıştır. Parsellerimiz en iyi ve düzgün şekilde tescil edildi. Buna göre 264 parsel sayımız 203 adede dönüştü. Metrekare olarak konuşmak gerekirse 11 bin 250 metrekare alan 14 bin 631 metrekareye çıkmış oldu. Ortak katılım payı olarak vatandaşlarımızdan sadece yüzde 3,1 kesinti yapıldı. Alan içerisinde sabit tesis 125 adet iken yüzde 123,11 nokta kalarak toplulaştırma başarısı da yakalamış olduk. Bugünde tapusunu alacak olan vatandaşlarımıza, Türkönü Mahallemize ve Ödemiş'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; "Bugün ince uzun bir yolun sonuna geldik. 1950'lilerde başlayan, 1994 yılında sadece belli bir noktada olan Beydağ Barajımızı 2004-2009 Belediye Başkalığı dönemimde dönemin Başbakanı, şu anki Cumhurbaşkanımıza konuyu birebir anlatmıştık. Başbakanımızın talimatıyla çalışmalar başladı. Beydağ Barajı Havzamız için çok önemli bir baraj. Ödemiş'teki üreticimiz Manisa, Aydın ovalarındaki üreticimizden çok fazla harcama yaparak üterim yapabiliyordu. Bugün ise Balabanlı, Kazanlı'ya kadar uzanan baraj suyuyla üreticilerimizin giderlerinde ciddi azalmalar başladı. Üreticimizin yüzü gülmeye başladı. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bakanlarımıza, bürokratlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.


Kaymakam Celil Ateşoğlu; "Ödemiş'te tarımsal faaliyet çok iyi bir şekilde yapılmakta fakat hala vahşi sulamayla devam ediyor. Son dönemde yeni olarak damlama sulama gibi sistemler gelişiyor. Bu proje ile modern tarım da başlayacaktır" dedi.


Konuşmaların ardından temsilen 11 kişiye tapuları verildi. Program kapsamında 200 kişiye tapu dağıtıldı.


Ödemiş Belediyesi


Geri Dön