20 / 04 / 2024

ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı askıya çıktı!

ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı askıya çıktı!

ODTÜ'den geçmesi planlanan ikinci yola ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıktı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plana itiraz edeceklerini duyurdu.



Planla beraber ODTÜ'niin kampüs alanının ikiye bölünmesinin amaçlandığını belirten Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, plana itiraz edeceklerini duyurdu. 


Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, bu yolun ODTU'nün altını oyacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Burası arkeolojik sit alanıdır ve 2. plandan itibaren burası doğal sit alanı olarak ele alındı. Ancak burası halen arkeolojik sit alanı olma özelliğini koruyor. Bu tünel yol iptal edilmelidir. Ayrıca doğal varlıkların olduğu bir yerde tünel çalışması yapılamaz, bu durum koruma yasalarında da belirtilmiştir." Ayrıca 3. planla resmi kurum alanlarında da değişikliğe gidildiğini söyleyen Candan, Anayasa Mahkemesi'nin olduğu alanda yapılaşma emsalinin 1 dcıı, 3'e çıkarıldığını Yargıtay'ın yeni yapılacak hizmet binasının da bu 3 emsalli plana göre inşa edileceğini söyledi. Bu alanın da İncek'te olduğuna dikkat çeken Candan, bu çevrede de dikey bir yapılaşma sağlanması için böyle bir karar alındığını ileri sürdü. Candan, 3 emsal verilen alanın arkasında bulunana orman arazisinin de yapılaşmaya açılmak istendiğini belirterek, "Bu orman alanlarının da rekreasyon alanı olarak değiştiriliyor ve bu yolla Yargıtay ve Anayasa mahkemesinin bahçesi haline getiriliyor" diye konuştu



Evrensel


Geri Dön