18 / 04 / 2024

ODTÜ Planı'nda sit değişikliği yok!

ODTÜ Planı'nda sit değişikliği yok!

Çevre Bakanlığı, ODTÜ Planı'nda değişiklik yapılarak Eymir Gölü'nün sit derecesinin 2'den l'e düşürüldüğü ve gölün çevresinin yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi. Bakanlık, sit sınırlarında herhangi değişiklik yapılmadığını bildirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ Planı'nda değişiklik yapılarak Eymir Gölü'nün sit derecesinin 2'den l'e düşürüldüğü ve gölün çevresinin yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi. Açıklamada, planda işlenen sit sınırlarının, mülga  Ankara  Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 6 Mart 1995 tarihli kararıyla tescil edilen sit sınırları olduğu ifade edildi. 


Sit sınırlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'na askı süresinde yapılan itirazların kısmen kabulü ve kısmen reddine ilişkin düzenlemeleri içeren planlar Bakanlık makamının 20 Mayıs 2014 tarihli oluruyla resmen onaylanmıştır. ODTÜ'ye ait Eymir Gölü çevresi, 6 Mart 1995 tarihli mülga kurul kararıyla birinci derece doğal sit alanı, ikinci derece doğal sit alanı ve birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Bakanlık, onayladığı imar planında, söz konusu sit sınırlarını aynen işlemiştir. Anılan imar planında Eymir Gölü çevresi 'ODTÜ özel orman alanı' ve 'ODTÜ ağaçlandırılacak alan' olarak tanımlanmıştır." 


Habertürk Ankara


Geri Dön