25 / 04 / 2024

ODTÜ Yolu'na protokol ertelemesi!

ODTÜ Yolu'na protokol ertelemesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1071 Malazgirt Bulvarı’nda bakım çalışması nedeniyle aldığı 28-29 Kasım’da trafiğe kapatma kararını, yarın Papa’nın, 1 Aralık’ta ise Putin’in Ankara ziyaretleri nedeniyle erteledi.



Başkent, yarın Katolik Hristiyanlarının ruhani lideri Papa Francesco’yu ağırlamaya hazırlanıyor. Papa’nın ziyareti sırasında  Ankara  Emniyeti’nin alacağı olağanüstü güvenlik önlemleri nedeniyle yarın, Başkent trafiğinde kaos yaşanması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi 1071 Malazgirt Bulvarı’nda 28-29 Kasım tarihlerinde yolu kapatarak yapmayı planladığı yapılacak bakım çalışmasını Papa’nın ziyaretine rastlaması sebebiyle 30 Kasım-1 Aralık tarihine erteledi. Ancak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için 1 Aralık’ta Ankara’ya geleceği bilgisi üzerine bakım çalışması bu kez de 5-6 Aralık’a ertelendi.


ÇALIŞMA 5-6 ARALIK’TA


Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada 1071 Malazgirt Bulvarı’nın 28 Kasım Cuma ve 29 Kasım Cumartesi günleri, yol ve asfalttaki deformasyonların giderilmesi, üst geçitlerin bakımı, bitki örtüsünün bakımı ve yenilenmesi ile aydınlatma bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılacağını açıkladı. Ancak daha sonra, hem Papa’nın ziyareti sırasında trafikte yaşanabilecek olası sorunlar nedeniyle çalışmanın 30 Kasım-1 Aralık tarihine ertelendiği belirtildi.


İKİNCİ ERTELEME PUTİN İÇİN


Bu açıklamadan saatler sonra ise bakım çalışmasının 5-6 Aralık tarihine ertelendiği bildirildi. İkinci ertelemenin de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 1 Aralık’ta Başkent’te katılacağı Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı nedeniyle olduğu anlaşıldı. Yarın 13.00’te Ankara’ya gelmesi beklenen Papa, Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaret edecek. Ankara Emniyeti de, kullanılacak tüm güzergahlarda olağanüstü güvenlik önlemleri alacak, yollar trafiğe kapatılacak. Papa’nın ziyareti sırasında Ankara trafiğinde zor anlar yaşanacağı tahmin ediliyor.


8 YIL ÖNCE TRAFİK BİRBİRİNE GİRMİŞTİ


2006 yılında Papa 16. Benedict’in Ankara’yı ziyaretinde, trafik keşmekeşi yaşanmıştı. Papa’nın ziyaretine 1,5 saat kala Eskişehir Yolu trafiğe kapatılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın arkasında bulunan Atatürk Araştırma Hastanesi‘ne ait bir ambulans da Bilkent’ten Eskişehir Yolu’na trafiğin akmaması nedeniyle trafikte mahsur kalmıştı.


Mert Gökhan Koç / Hürriyet




Geri Dön