29 / 03 / 2024

ODTÜ Yolu'nun yeni adı: 1071 Malazgirt Bulvarı!

ODTÜ Yolu'nun yeni adı: 1071 Malazgirt Bulvarı!

Ankara Biiyiikşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre kamuoyunda " ODTÜ Yolu " olarak bilinen yolu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi' nin kararıyla " 1071 Malazgirt Bulvarı " olarak belirlendi.



Ankara Biiyiikşehir Belediye Meclisi aylık olağan toplantılarının son gününde Ali İhsan Ölmez'in başkanlığında toplandı ve gündemde yer alan maddeleri görüştü. 


Büyükşehir Belediye Meclisi,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir hızla yapımı sürdürülen ve ay sonunda açılışı yapılması planlanan. "ODTÜ Bulvarı" olarak anılan yeni yolun "1071 Malazgirt Bulvarı" olarak isimlendirilmesini oy birliği ile kabul etti. 

Belediye meclisinde ayrıca, Batıkent'te yapımı devam eden ve 1695 Cadde olarak bilinen yeni bulvarın da "Batı Bulvarı" olarak isimlendirilmesine ilişkin Başkanlık yazısını ise oy çokluğu ile kararlaştırıldı. 


Belediye Meclisi'nde, "Ankara ilinin tarımsal kalkınma hamlelerini gerçekleştirmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediye, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanları ile ikili bir protokol yapılması, bu protokole gerektiğinde Valilik, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediyelerinin de katılması, gerektiğinde protokol gereği ilçelerde kurulacak olan tesis fabrika gibi müesseselerde, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, EGO'nun ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin ortak olduğu şirketlerin de yer alması, gerektiğinde kooperatif, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılabilmesi, gerektiğinde Ankara Kalkınma Ajansı ve Bakanlıklar ile işbirliği yapılması, kredi ve hibe başvurularında bulunulması konularında yetkileııdirilmesi ile protokolde bulunacak maddeler konusunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri yetkili kılınması" hususlarındaki Başkanlık Yazısı'nı gündeme alınarak oy birliği ile kabul edildi. 

Belediye Meclisi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili maddeler de görüşüldü. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ııde zemin katlarda bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait 53 konutun site aidatları, yakıt, bakım, gibi masraflardan kurtulması, gecekondusu bulunan hak sahiplerine ödenen kiranın azaltılması amacıyla gelen başvurular doğrultusunda zemin katlardaki konutların noter huzurunda çekilecek kura sonucunda hak sahiplerinin belirlenmesi ile ilgili madde de oy birliği ile kabul edildi. 


Meclis'te ayrıca Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Gelişim Projesi'ııde hak sahipliği iptal edilenler ve konut kurası sonucu en alt bodrum kattan konut isabet etmiş hak sahiplerine yeni konut yapımı, site yönetim giderlerinin ödenmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bildirilen konutların  TOKİ  stoğuna aktarılmasını içeren ve imza aşamasına gelmiş bulunan ek protokolün onaylanması konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkam'na veya yetkili kılacağı Belediye personelinin yetkili kılınması ile ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. 


Belediye Meclisi'nin Şubat ayı son toplantısında ayrıca. Zafer Çarşısı üstünde bulunan Zafer Parkı'nın "Şehrin bütünlüğüne hitap etmesi" ve 12 metre ve üstündeki yol üzerinde bulunması nedeniyle "Büyükşehir Bölge Parkı" olarak belirlenmesini öngören nazım imar planı değişikliğinin onayını uygun bulan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu da oy çokluğu ile kabul edildi. 


Belde


Geri Dön