19 / 03 / 2024

ODTÜ'lü mühendis adayları Gazbeton heykellerle yarıştılar!

ODTÜ'lü mühendis adayları Gazbeton heykellerle yarıştılar!

Türkiyenin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbetonun, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencileri arasında düzenlediği 2. Gazbeton Yüzey Oymalı Heykel Yarışması'nın sonuçları açıklandı



Gençlerin hayal gücünü teşvik etmek amacıyla AKG Gazbeton ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından hayata geçirilen 2. Gazbeton Yüzey Oymalı Heykel Yarışmasını kazananlara ödülleri verildi.

AKG Gazbeton sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada binalarda yapı malzemesi olarak kullanılan gazbetonu sanat eserlerine dönüştüren gençler birbirinden başarılı eserlere imza attı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen yarışmada İstanbulda Çarpık Kentleşme ve Deprem temalı eserleri ile Makbule Ilgaç-Aykut Demirel ekibi birinci, Çelişki temalı eserleri ile Mesut Ergül-Safiullah Safi ekibi ikinci, Hayata Dönüş temalı eserleri ile Hüseyin Dinçer-Emrecan Polat ekibi üçüncü oldu. Gizem Can-Peyman Jafari, Duygu Başar-Nuri Akyol, ve Gökben Demir-Çoruh Durmuş ekipleri ise mansiyon ödüllerini almaya hak kazandılar.

AKG Gazbeton

Gazbeton sektöründe Türkiyedeki en geniş ürün yelpazesine sahip firmaların başında yer alan AKG Gazbeton, blok ve donatılı ürünler olmak üzere iki ana ürün çatısı altında üretim yapmaktadır. Blok ürün grubu olarak; düz duvar blokları, geçmeli duvar blokları, hafif asmolen bloklar, U bloklar ve yalıtım plakaları üreten AKG Gazbeton, donatılı ürün grubu olarak ise; duvar panelleri, çatı ve döşeme panelleri, lento ve söveler üretmektedir. 2005 yılı başında CE belgesi alan ilk duvar malzemesi üreticisi olan AKG Gazbeton  İzmir  Tesislerinde 410.000 metreküp/yıl, Kırıkkale tesislerinde 550.000 metreküp/yıl gazbeton üretilmektedir. AKG Gazbeton, 2011 sonunda üretime başlayacak olan Çorlu Fabrikası ile Türkiyenin en büyük gazbeton üreticisi olacak.

Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde on yediden fazla ülkeye ihracat yapan AKG Gazbeton, tamamlanacak tesisleriyle yılda toplam 1.585.000 metreküp gazbeton üretecek.

Gazbeton

Mimari estetiğin ön planda olduğu projelerde gazbeton özellikle tercih ediliyor. Gazbeton, gözenekli yapısı ve kolay form verilebilme özelliğiyle, ahşap kadar kolay kesilebiliyor ve şekil verilebiliyor. İstenilen formda söveler, pencereler, balkon parapetleri ve kavisli duvarlar yapılabiliyor, hareketli, estetik cepheler ve  iç mekanlar oluşturulabiliyor. Projeye en iyi uyum gösteren duvar örgü malzemesi olan gazbeton sayesinde yapıların temel maliyetlerinde ve  betonarme maliyetlerinde önemli avantaj elde ediliyor. Yapıların içindeki ısıl konfor ve buna bağlı olarak binanın ısıtılması ve soğutulması için harcanan enerjinin verimli kullanılıp, maliyet avantajı sağlanması ile bütünsel sonuç elde ediliyor. Gazbetonun tüm bu özelliklerini yakından takip eden önde gelen tasarımcılar ve inşaat firmaları da projelerinde özellikle gazbetonu tercih ediyorlar.


Geri Dön