19 / 04 / 2024

Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi'nde yıkım başladı!

Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi'nde yıkım başladı!

Yozgat Çapanoğlu Büyük Cami etrafında gerçekleştirilecek olan Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi kapsamında belediye tarafından çalışmalara başlandı. Proje kapsamında cami etrafında bulunan iş yerleri yıkıldı.



Yozgat Belediyesi tarafından Çapanoğlu Büyük Cami etrafında gerçekleştirilecek olan Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi kapsamında cami etrafında bulunan iş yerlerinin yıkımı başladı.


Belediye Başkanı Kazım Arslan, konu ilgili açıklamasında Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi'nin, Yozgat Belediyesi'nin yapacağı en pahalı ve en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.


Cami etrafında bulunan iş yerlerinin yıkım çalışmalarını inceleyen Arslan,"Büyük Caminin tamamını  Ankara  Caddesi'ne kadar temizleyip yer altına 250 araçlık bir otopark üzerine de yaklaşık 30 dükkanlık küçük bir çarşı yapacağız. Geri kalan kısmını da tamamen yeşil alan olarak düşündüğümüz bir proje. Bu proje Yozgat'ın Büyük Camisini görsel olarak güzel bir hale getirecek. Hem otopark ihtiyacına önemli bir katkı sunacak hem de Yozgat'ın şehirleşme noktasında görsellik noktasında önemli bir kazanımı olacak" dedi.


Büyük Cami etrafını yılsonuna kadar inşaata hazır hale getireceklerini söyleyen Arslan, "Projeyi yıl sonunda ihale edeceğiz ve önümüzdeki sene de projeye başlayacağız. Çünkü belediye olarak ekonomik dengeleri gözetmek için böyle davranıyoruz. Bu sene ki ağırlığımızı hal ve otopark inşaatında kullanacağız. Önümüzdeki sene de bütçemizin ağırlığını Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi için kullanacağız" diye konuştu.



İleri Gazetesi


Geri Dön