20 / 04 / 2024

Odunpazarı'nda TOKİ 2’inci Etap Karapınar Projesi konuşuldu!

Odunpazarı'nda TOKİ 2’inci Etap Karapınar Projesi konuşuldu!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Erenköy Mahallesi Sakinleri ile bir araya geldi. Erenköy Halk Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, TOKİ 2’inci Etap Karapınar Projesi konuşuldu.



Odunpazarı Belediyesi,  TOKİ  2. Etap Karapınar Projesi ile ilgili Erenköy Mahallesi sakinleri ile bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Yardımcısı Olcay Öz Çokar’ın da katıldığı toplantıda Başkan Kurt, Huzur Mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinledi. 


Proje ile ilgili vatandaşların sorularını da cevaplayan Başkan Kurt, TOKİ ile yaptıkları görüşmeleri anlattı. Başkan Kurt konuşmasında şunları söyledi: “Bilindiği gibi sizin bölgeniz TOKİ tarafından gecekondu önleme bölgesi ilan edilmiş. Böylelikle imar planlarını yapma ve o bölgede tasarrufta bulunma yetkisi TOKİ’ye geçmiş. Odunpazarı Belediyesi Meclisi de bu kararı onaylamış, desteklemiş. 1’inci Etap diye adlandırılan bölüm bitmiş, konutlar teslim edilmiş. Ancak 1’inci Etapta yapılması gereken sosyal donatılar yapılmamış. 2’nci Etapla ilgili de 2012’de de 2’nci Etap adı verilen bir başka kararla Odunpazarına dayanan bölge, Huzur ve Erenköy’ün bir bölümü de gecekondu önleme bölgesi ilan edilmek suretiyle imar yetkisi gene TOKİ’ye geçmiş. Ancak 2012’den bu yana geçen 5 yılda bir şey yapılmamış. Vatandaşların hepsi şikayetçi. Seçimden önce de yaşadık bu sorunu, seçimden sonraki 3 yılda da doğrudan muhatap olarak bu sorunu yaşamaya başladık. Biz bu bölgeyle ilgili olarak bir kaç kez projeler hazırladık. Bu projeler TOKİ’ye gitti geldi. 3 muhtarın da bu durumdan haberi var. Onlar da bu konuda bize şahitlik yaparlar. TOKİ ile anlaşamıyoruz. TOKİ ben sadece Erenköy’ü yaparım diyor. Karapınar’ı yapmak istemiyor. Çünkü Karapınar’da hem korunması gereken sit alanında yerler var hem de yükseklikler daha düşük. Bu nedenle orada para kazanmıyorum, diyor. Biz de biz bu projeden çekiliyoruz dedik. Odunpazarı Belediyesi artık sisin ortağınız değil dedik. Bizi bir toplantıya çağırdılar. Ankara’ya gittik, toplantıda biz plan yapma yetkinizi Odunpazarı Belediyesine devredin, size sunduğumuz şu planı hayata geçirelim dedik.  Çünkü bizim sunduğumuz projede Karapınar, Huzur, Erenköy; üçü birlikte yapıldığı zaman TOKİ para da kazanıyor. Ama TOKİ kazandığı parayı yeterli bulmuyor. Bize bu yetkiyi verin, biz yapalım dedik. Hemşehrilerimizle biz uzlaşırız, onlara sunduğumuz planda belli bir inşaatı yapmak suretiyle bu işi gerçekleştiririz, dedik. TOKİ yetki vermeyi kabul etmedi. Yetkiyi devretmiyorsanız, plan yapma yetkinizi devredin, dedik. Onu da devretmiyorsanız biz ayrılıyoruz. Şimdiye kadar bu iş için harcamış olduğumuz parayı verin dedik. Tablo budur. Şuanda iki yol var. Bir; ya bu işten vazgeçecekler. Vazgeçtikleri zaman bizim işimiz zorlaşacak.  Özellikle sizin bölge de işimiz zorlaşacak. Çünkü korunması gereken bir alanda büyüyemiyoruz. Ya bu işten vazgeçip oluruna bırakacağız ya TOKİ’yi zorlayacağız gelip yapacak ya da yetkisini bize devredecek biz yapacağız. Başka bir önerisi var mı diye de size soruyoruz” dedi.   


Başkan Kurt’a sorunlarını ve isteklerini iletme fırsatı bulan Erenköy sakinleri ise Başkan Kurt’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. 


Eskişehir Anadolu


Haber Milliyet'te şu şekilde yer aldı


Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Erenköy Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Erenköy Halk Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2’inci Etap Karapınar Projesi konuşuldu.


Odunpazarı Belediyesi, TOKİ 2’inci Etap Karapınar Projesi ile ilgili Erenköy Mahallesi sakinleri ile bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Yardımcısı Olcay Öz Çokar’ın da katıldığı toplantıda Başkan Kurt, Huzur Mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinledi. Proje ile ilgili vatandaşların sorularını da cevaplayan Başkan Kurt, TOKİ ile yaptıkları görüşmeleri anlattı.


Sorunlarını ve isteklerini iletme fırsatı bulan Erenköy sakinleri ise Başkan Kurt’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.


Milliyet



Haber Milli İrade'de şöyle yer aldı: 


Odunpazarı Belediyesi, TOKİ 2. Etap Karapınar Projesi ile ilgili Erenköy Mahallesi sakinleri ile bilgilendirme toplantısı yaptı. 


Başkan Yardımcısı Olcay Öz Çokar'ın da katıldığı toplantıda Başkan Kurt, Huzur Mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinledi. Proje ile ilgili vatandaşların sorularını da cevaplayan Başkan Kurt, TOKİ ile yaptıkları görüşmeleri anlattı. Başkan Kurt konuşmasında şunları söyledi: "Bilindiği gibi sizin bölgeniz TOKİ tarafından gecekondu önleme bölgesi ilan edilmiş. Böylelikle imar planlarını yapma ve o bölgede tasarrufta bulunma yetkisi TOKİ'ye geçmiş. Odunpazarı Belediyesi Meclisi de bu kararı onaylamış, desteklemiş, l'inci Etap diye adlandırılan bölüm bitmiş, konutlar teslim edilmiş, Ancak l'inci Etapta yapılması gereken sosyal donatılar yapılmamış. 2'nci Etapla ilgili de 2012'de de 2'nci Etap adı verilen bir başka kararla Odunpazarına dayanan bölge, Huzur ve Erenköy'ün bir bölümü de gecekondu önleme bölgesi ilan edilmek suretiyle imar yetkisi gene TOKİ'ye geçmiş. Ancak 2012'den bu yana geçen 5 yılda bir şey yapılmamış. Vatandaşların hepsi şikayetçi. Seçimden önce de yaşadık bu sorunu, seçimden sonraki 3 yılda da doğrudan muhatap olarak bu sorunu yaşamaya başladık. Biz 

bu bölgeyle ilgili olarak bir kaç kez projeler hazırladık. Bu projeler TOKİ'ye gitti geldi. 3 muhtarın da bu durumdan haberi var" dedi. 


"BİZ PROJEMİZİ SUNDUK" 

Kurt şöyle devam etti. "Çünkü bizim sunduğumuz projede Karapınar, Huzur, Erenköy; üçü birlikte yapıldığı zaman TOKİ para da kazanıyor. Ama TOKİ kazandığı parayı yeterli bulmuyor. Bize bu yetkiyi verin, biz yapalım dedik. Hemşehrilerimizle biz uzlaşırız, onlara sunduğumuz planda belli bir inşaatı yapmak suretiyle bu işi gerçekleştiririz, dedik. TOKİ yetki vermeyi kabul etmedi. Yetkiyi devretmiyorsanız, plan yapma yetkinizi devredin, dedik. Onu da devretmiyorsanız biz ayrılıyoruz. Şimdiye kadar bu iş için harcamış olduğumuz parayı verin dedik. Tablo budur. Şuanda iki yol var. Bir; ya bu işten vazgeçecekler, Vazgeçtikleri zaman bizim işimiz zorlaşacak. Özellikle sizin bölge de işimiz zorlaşacak. Çünkü korunması gereken bir alanda büyüyemiyoruz. Ya bu işten vazgeçip oluruna bırakacağız ya TOKİ'yi zorlayacağız gelip yapacak ya da yetkisini bize devredecek biz yapacağız. Başka bir önerisi var mı diye de size soruyoruz" dedi.


Milli İrade


Geri Dön