23 / 04 / 2024

Ofis kafeler serbest çalışmak isteyenlere alternatif sunuyor!

Ofis kafeler serbest çalışmak isteyenlere alternatif sunuyor!

Ofis kafeler, serbest çalışmak isteyenlere alternatif sunuyor. Workinton Genel Müdürü Gökhan Beydoğan, Workinton'un özellikle mobil çalışanlar ve farklı bir şekilde bir araya gelmenin, çalışmanın mümkün olduğunu düşünenler için tasarlandığını söylüyor.



Ofis kafeler, ofisten kaçıp serbest çalışmak isteyenlere alternatif sunuyor.


-Atilla İlhan, 1990'lı yılların başında yağmurdan korunmak için Harbiye'deki Divan Pastanesi'ne girer. Sonraki hayatı büyük oranda o kafede geçer ünlü şairin. Notlarını burada yazar, röportajlarını burada yapar. Şimdilerde de bir kafeye girdiğimizde laptop, telefon ya da tabletleriyle çalışanlara rastlamamız nadirattan değil. Kitap kafelerde ya da kahvehanelerde görmeye alıştığımız bu durum yerini Ofis kafelere bırakıyor. Workinton yani ‘çalışma dünyası' ise bunların ülkemizdeki ilki. Workinton, kafedeki gürültülü çalışma ortamından ziyade rahat ve konsantre bir mekan  sunuyor.


Workinton Genel Müdürü Gökhan Beydoğan, Workinton'un özellikle mobil çalışanlar ve farklı bir şekilde bir araya gelmenin, çalışmanın mümkün olduğunu düşünenler için tasarlandığını söylüyor. Ergonomik çalışma ortamı ve motivasyonun dikkate alındığı, işbirliği alanlarının oluşturulduğu mekânda kurumsal dünya ile bireysel çalışanların buluştuğunu belirtiyor.


Genel Müdür Gökhan Beydoğan, kuruluş hikâyelerini ise şöyle anlatıyor: “İnşaat mühendisiyim. Kendi bölümümden arkadaşlarımla birlikte kurduğum gayrimenkul geliştirme firmamızın iş geliştirme ve pazarlamasından sorumluydum. Projelerimiz Sarıyer'de, Şişli'de oluyordu. Merkezimiz ise Kadıköy'deydi. Müşteriyle görüşme, pazarlama faaliyetlerini yürütme, yeni yerler bakma derken şantiyelerde bulunduğum kadar dışarıda da bulunuyordum. Yanımda laptopum oldukça ofisime dönmek zorunda olmadan dışarıda istediğim yerde bir kahve söyleyip işimi yapmaya çalışıyordum. Ancak yan masaya çocuklu bir aile oturduğunda konsantre bitebiliyordu. Ya da rahat bir şekilde telefon görüşmenizi yapacak ortam olmuyordu. Bu ihtiyacı gözlemlemeye başladım. O esnada Arjantin'de böyle bir oluşumun olduğunu gördük. İlk olarak yurtdışından bir markayla işbirliği şeklinde hizmet verdik. Ama yapı, dizayn biraz eksik kalıyordu. Dünyanın o bölgesinin çalışma hızı bizim standartlarımıza göre çok yavaş. Daha sonra fikri genişleterek Workinton'a dönüştürdük.”


Ofis konsepti nasıl kullanılıyor?


Workinton'un Maslak, Kavacık, Levent 199, Esentepe Astorıa, Maçka, Şişhane, Galata, Ümraniye Buyaka, Kozyatağı And olmak üzere İstanbul'da dokuz şubesi mevcut. İstanbul dışında  Ankara  ve İzmir'de de çalışma ortamları sağlıyor. Mekânlarda renk renk koltuklar, masalar bulunuyor. İstediğiniz yeri seçebiliyor, tekli ya da çoklu masalarda çalışabiliyorsunuz. Tercih dâhilinde kişiye özel masalar da seçilebiliyor.


Her masada priz, çalışma lambası, dizüstü bilgisayarın güvenle bırakılacağı şifreli kilitler mevcut. Önemli görüşmeler mekânlardaki telefon kulübelerinde gerçekleştirilebiliyor.


Çalışmadan sıkılanlar ofislerde yer alan oyun alanları, scooter ve bisikletle mola verebiliyor. Kalınan süre boyunca bitki çayı, filtre kahve, poğaça, demleme çay, sabah küçük kahvaltılıklar öğleden sonra kurabiyeler gibi ikramlardan ücretsiz faydalanılabiliyor.


Her gün 800'e yakın kullanıcının yararlandığı ofislerin saatlik kullanımları olduğu gibi günlük 40 TL'lik paketler de sunuluyor.



Zaman


Geri Dön