23 / 04 / 2024

Ofis projelerinde tercih edilen bölgeler!

Ofis projelerinde tercih edilen bölgeler!

Gayrimenkul sektöründe yatırımcıların yüzünü güldüren sadece konut projeleri değil. Son yıllarda ard arda inşa edilen ofis projeleri yabancı yatırımcılarında ilgi odağı haline geldi.



İstanbul Maslak'ta başlayan ofis yatırımı rüzgarı, Ataşehir, Kağıthane ve Kavacık'tan sonra ulaşımın kolay olduğu tüm semtleri sardı. Bu alandaki yatırımlar 2015'te zirve yaptı.



Şirketlerin çoğu artık satış stratejisini Ortadoğu, Rusta ve Uzakdoğu pazarı üzerinden belirliyor. Ofis projelerinin karlı yatırımlar haline gelmesi inşaat firmalarında iştahını kabartıyor. 5-6 yıl öncesine kadar stüdyo daire planı olmayan projelerin yeni halkalarında bu tip dairelere yer veriliyor.




İstanbul'un 12 ofis bölgesi 

İSTANBUL'DA değeri günden güne artan LeventBüyükdere Caddesi (Şişli, Etiler, Levent, Maslak)üzerindeki yatırımlara artık yenileri ekleniyor. Türkiye'nin yeni finans merkezi Ataşehir'e rağbet başta olmak üzere Kozyatağı, Ümraniye, Kavacık, Kartal-Pendik, Kağıthane, Üsküdar ve Kadıköy'ün ana arterlere yakın noktaları, Kurtköy ve Atatürk Havalimanı bölgesi, Bayrampaşa merkez. Beyoğlu'nda Taksim-Haliç bölgeleri ve Beşiktaş'taki ofis yatırımları art arda geliyor. Geniş metrekareli ofislere ihtiyaç arttıkça lokasyon trendleri de değişiyor. Bahçeşehir'deki ilk yeni nesi ofis konseptli proje ise FLEX OFİS adıyla Dumankaya İnşaat tarafından geliştirildi. 



Ofiste gelecek buralarda 

ÖZELLİKLE son iki üç yıldır metro ağlarına yakın bölgeleri tercih edenleri sayısında bir artış söz konusu. Bu cepheden bakıldığında Üsküdar, Karaköy. Eminönü, Kağıthane, Bakırköy, Levent, Mahmutbey- Basın Ekspres, Kartal -Kadıköy akslarındaki ofislerin yıldızının parlamaya başladığını söyleyebiliriz. Gelecek ofis projelerine bakıldığında ise; Anadolu Yakası'nda Finans Merkezi projesinin de etkisiye Avrupa Yakası'na eşit sayılabilecek büyüklükte bir geliştirme yapıldığı göze çarpıyor. Eğer planlanan geliştirmeler ve inşa edilen projeler yapılırsa bugün 3,5 milyon m2 olan ofis alanı 2017 sonuna kadar 6,5 milyon m2 olacak. Proje ve inşaat halindeki 3 milyon m2 ilave stoğun yaklaşık 1 milyon metrekaresi İstanbul Finans Merkezi" projesinden geliyor. 



Yeni Akit Ek


Geri Dön