16 / 04 / 2024

Ofisi kiralama maliyeti 6 bin liraya düşüyor!

Ofisi kiralama maliyeti 6 bin liraya düşüyor!

Plaza Cubes’un paylaştığı rakamlara göre, bu hizmeti tercih eden şirketlerin aylık ofis masrafları yüzde 45 oranında azalıyor. Ofis kiralamanın maliyeti ayda 11 bin liradan 6 bin liraya düşüyor.



Türkiye’deki hazır ofis sektörünün deneyimli oyuncusu Plaza Cubes’un paylaştığı rakamlara göre, bu hizmeti tercih eden şirketlerin aylık ofis masrafları yüzde 45 oranında azalıyor. AVM’ye erişim, prestijli iş adresi gibi olanakları dahil, 4 kişilik A sınıfı bir plaza ofisi kiralamanın maliyeti ayda 11 bin liradan 6 bin liraya düşüyor. Ofis yatırım maliyeti ise yine aynı özelliklere sahip bir ofis için 18 bin lira civarındayken, hazır ofis konsepti ile sıfırlanıyor. Ayrıca personel yönetimi, operasyonel sıkıntılar, altyapı arızaları gibi konulara kafa yormadan, işinize konsantre olmayı mümkün kılıyor.


Hazır ofis sektörü tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Dünyadaki toplam ofis arzının yüzde 12’sini oluşturan sektörün 5 yıl içerisinde hacmini ikiye katlayacağı düşünülüyor. Trendlerin bu yönde olmasının en önemli nedenlerinden biri de hazır ofislerin firmalara sağladığı maliyet avantajları. Örneğin, sektörün Türkiye’deki deneyimli oyuncularından Plaza Cubes’ta, şirketler aynı özelliklere sahip bağımsız bir ofiste çalışmaya göre yüzde 45 daha az ödüyor.


Aylık ofis masrafını yüzde 45 düşürüyor


Plaza Cubes’un ortaklarından Süleyman Çoruh, “Zincirlikuyu’da 100 metrekarelik 4-6 kişilik bir ofis tuttuğunuzda, ofis giderleriniz ayda ortalama 11 bin TL’ye varıyor. Kira, stopaj, aidat, faturalar, sekreter, office boy, temizlik malzemeleri, çay-kahve, sigorta maliyetleri gibi kalemlerin tümü için ayrı ayrı ödeme yapıyorsunuz. Plaza Cubes’ta ise, örneğin Metrocity İş Merkezi gibi bir lokasyonda aylık sabit 6 bin lira vererek bu hizmetlerin hepsine sorunsuz şekilde ulaşılabiliyorsunuz” diyor.


Ofis kurulumu için 18 bin TL yerine sıfır masraf


Hazır ofis hizmetinin şirketlere kurulum aşamasında da büyük avantaj sağladığını söyleyen Çoruh, “Yine Zincirlikuyu örneğindeki gibi bir ofise, ofis mobilyalarından klimaya, telefon sisteminden yazıcı ve aydınlatmaya kadar pek çok kalem için ortalama 18 bin liralara varan yatırım yapmak gerekiyor. Plaza Cubes’ta ise, sıfır harcama ile bilgisayarını alıp aynı gün çalışmaya başlayabiliyorsunuz” diyor.


Emek ve zamandan da tasarruf ettiriyor


Profesyonel şekilde yönetilen hazır ofislerde çalışmak, şirketlerin sadece para değil, zaman ve emekten tasarruf etmesini de sağlıyor. Personel yönetimi, operasyonel sıkıntılar, altyapı arızaları gibi konulara hiç kafa yormadan işe konsantre olmak mümkün oluyor. Öte yandan, Plaza Cubes’un tümü A sınıfı ofis kategorisinde değerlendirilen, prestijli plazalardaki adresleri, ulaşım kolaylığı, AVM hizmetlerine erişim gibi avantajlarla bütüncül bir deneyim sunuyor.


1.200 müşterisine hizmet veriyor


Bugün Plaza Cubes’un hazır ofis hizmetlerinden çoğunlukla IT, bilişim, danışmanlık firmaları ile etkinlik ajansları ve girişimcilerin oluşturduğu 1.200’e yakın kişi faydalanıyor.


360 derece hizmet paketi


Plaza Cube’un hazır ofis hizmetlerine, mesai saatlerinde telefonların firma adıyla yanıtlanması, 7 gün 24 saat binaya erişim ve üst derecede güvenlik, tüm asistanlık, kargo kurye takip kabul ve gönderim işlemlerinin yapılması, teknolojik donanımlar, toplantı odaları, çay-kahve sunumu, ofis mobilyaları, iklimlendirme, elektrik, temizlik ve aidat giderlerinin tümü dahil. Öte yandan ulaşımın kolay olduğu prestijli lokasyonları, sosyal etkileşime imkan tanıyarak networking’i güçlendiren keyifli mekanlarıyla ofis ortamını optimum kalite standardına çıkarıyor.



www.plaza-cubes.com



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'deki hazır ofis sektörünün deneyimli oyuncusu Plaza Cubes'un paylaştığı rakamlara göre, bu hizmeti tercih eden şirketlerin aylık ofis masrafları yüzde 45 oranında azalıyor. AVM'ye erişim, prestijli iş adresi gibi olanakları dahil, 4 kişilik A sınıfı bir plaza ofisi kiralamanın maliyeti ayda 11 bin liradan 6 bin liraya düşüyor. Ofis yatırım maliyeti ise yine aynı özelliklere sahip bir ofis için 18 bin lira civarındayken, hazır ofis konsepti ile sıfırlanıyor. Ayrıca personel yönetimi, operasyonel sıkıntılar, altyapı arızalan gibi konulara kafa yormadan, işinize konsantre olmayı mümkün kılıyor. 


Anayurt



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Elektrik, telefon ve internet harcamalarından personel giderlerine kadar birçok avantaj sağlayan hazır ofisler, ofis ihtiyaçlarını yüzde 80'e varan oranlarda azaltıyor. 


Ortalama kira bin TL'den başlıyor Hazır ofis sektörü son iki yıldır ciddi bir yükseliş trendinde. Genç girişimciler, kendi işini kurmak isteyenler ve yatırımcıların büyük rağbet gösterdiği hazır ofisler, günlük, saatlik ve aylık paketlerle iş adresine sahip olmayı sağlıyor. Bir iş yeri açmanm ortalama maliyetinin 50 bin TL'den başladığı düşünülürse, bu konseptin gelecek 5 yü içinde hacmini katlaması muhtemel. Metrekaresi ve bulunduğu konuma göre aylık kirası ortalama bin TL'den başlayan hazır ofislerle, işyeri adresi, masa, sandalye, elektrik, internet, telefon, sekreterya gibi birçok hizmeti almak mümkün. 


Büyükşehirlerde yaygın 


Türkiye'de başta İstanbul ve  Ankara  olmak üzere büyükşehirlerde yaygınlaşan hazır ofis sektörü, dünyadaki toplam ofis arzının yüzde 10'dan fazlasını oluşturuyor.

İstanbul'da sektör hacminin son iki yılda ikiye katlandığı belirtiliyor. Bu alanda kiralama hizmeti veren 100'e yakın firma bulunuyor. Hazır ofis hizmetleri kapsamında prestijli bir lokasyonda yasal iş adresi, şirket adma telefon hattı, misafirlerin karşılanıp ağırlanabilmesi, teknolojik imkanların sağlandığı toplantı odaları gibi hizmetler paket olarak sunulabiliyor. Hizmet paketlerine göre fiyatlar değişebiliyor. 


7/24 kullanım imkanı var 


Hazır ofislerde sadece kişisel bilgisayarınızın olması yeterli. Kendi işini yapmak ve maliyetlerini minimize etmek isteyen girişimciler, elektrik, su, internet hizmeti için ayrı faturalar ödemek durumunda kalmıyorlar. Tüm bu hizmetler aylık fiyata dahil oluyor. Hazır ofislerde genelde 7/24 çalışma imkanı sunuluyor. Ancak bazı ofislerde mesai saati uygulaması da bulunuyor. Toplantı odalarının kullanımı da yapılan anlaşmaya göre değişebiliyor. Odalar, belli sayıda toplantı için ücretsiz sunuluyor. Fazla kullanım için ekstra ücretler gündeme gelebiliyor. 




Posta




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dünyadaki toplam ofis arzının yüzde 12'sini oluşturan hazır ofis sektörü 5 yıl içerisinde hacmini ikiye katlamayı hedefliyor. Türkiye'deki hazır ofis sektörü Plaza Cubes'a göre, bu hizmeti tercih eden şirketlerin aylık ofis masrafları yüzde 45 azalıyor. Plaza Cubes'un ortaklarından Süleyman Çoruh, "En iyi bir plaza ofisi kiralamanın maliyeti ayda 11 bin liradan 6 bin liraya düşüyor. Ofis yatırım maliyeti ise yine aynı özelliklere sahip bir ofis için 18 bin lira civarındayken, hazır ofis konsepti ile sıfırlanıyor" dedi. Bin 200 kişiye hizmet veren bu ofisleri genellikle bilişim, danışmanlık firmaları, etkinlik ajansları ve girişimciler kullanıyor. 





Cumhuriyet



Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yeni nesil girişimciler son dönemde, içinde komple hizmet paketi bulunan hazır ofisleri tercih ediyor. Hazır ofiste misafir karşılama, telefon cevaplama, posta yönetimi, teknik destek gibi özellikler dikkat çekiyor 


İstanbul'un en önemli iş bölgesi olan Maslak'taki konumunu, akıllı ofis teknolojisi ile birleştiren Windowist Tower, hazır ofis ve toplantı salonu hizmetleri ile iş hayatının buluşma noktası haline geldi. 


MALİYETLERİ AZALTIYOR 

Yeni nesil ofis trendlerini yakından takip eden kule, şimdi de startup firmalar için özel olarak tasarlanan hizmet paketleri ile girişimcilere hizmet veriyor. Yeni nesil girişimcilerin uzun vadeli ofis yatırımlarını tercih etmediğini belirten Windowist Tower Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Işıkal, girişimcilerin hazır ofisler kullanarak maliyetlerini azalttığını vurguladı. Işıkal şöyle devam etti: "Sadece posta kutusu hizmetinden, aylık belirli sayıda ofis & toplantı odası kullanımı ve sekreterya hizmeti içeren paketlere kadar fazla sayıda seçenek oluşturduk." 


AYLIK KİRASI 600 LİRA 

Hazır ofislerin 600 TL'den başladığını açıklayan Nesrin Işıkal, ilerleyen zamanlarda girişimcilerin üst paketlere ya da tam zamanlı hazır ofislere geçebileceğini de sözlerine ekledi. 


Özgür Düşünce



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Hazır ve sanal ofis konsepti özellikle start up'lar için önemli bir avantaj sunuyor. Plaza Cubes Kurucu Ortağı Selim Levi, aylık ortalama 500 TL'ye sanal ofis kiralamanın mümkün olduğunu söylüyor. 


Türkiye'de girişimcilik ekosistemi giderek büyürken, onu destekleyen yan sektörler de hızla gelişiyor, özellikle start up'lar ve freelancer'ların ofis ihtiyacına yönelik hizmetleriyle sanal ofisler de giderek çoğalıyor. Hazır ve sanal ofis firması Plaza Cubes, 2006 yılından bu yana girişimciler için ofis paketleri sunuyor. Plaza Cubes'da aylık ortalama 500 TL'ye sanal ofis kiralamak mümkün. Bu fiyat uygun paketler ve çeşitli indirimlerle 360 TL'ye kadar düşebiliyor. Yaklaşık bin müşteriye hizmet verdiklerini söyleyen Plaza Cubes Kurucu Ortağı Selim Levi, İstanbul ve Ankara'da olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik bir alanı yönettiklerini ifade ediyor. Şirketin müşterilerinin yüzde 70'ini kurumsal, yüzde 30'unu sanal ve workplace müşteriler oluşturuyor. 


YASAL İŞ ADRESİ 

Sanal ofis konsepti, yalnızca bir çalışma alanı sunmanın ötesine geçiyor. Firma ya da kişiler yasal iş adresi olarak Plaza Cubes'un dokuz lokasyonundan dilediğini gösterebiliyor. Kartvizitinde bu adresi kullanabiliyor. Herhangi bir plazada tek başına ya da küçük bir ekiple ofis tutmanın zorluğu düşünülerek, müşterilere bu imkan sunulmuş durumda. Ek olarak, mesai saatlerinde firma adına telefonları cevaplayan, yabancı dil bilen profesyonel bir ekip bulunuyor. Kargo ve yasal tebligatlar müşterilerin adına teslim alınıp ilgiliye bildiriliyor. İster ofis ister toplantı odası kullanımı sağlanıyor. Gün boyu kahve ve çay ikramının yanı sıra, lounge alanı ve çeşitli sosyal etkinlikler sayesinde çalışanlar arasında networking imkanları güçlendiriliyor. Plaza Cubes'un sanal ofisleri Maslak Sun Plaza ve Spring Giz Plaza'da, Levent Metrocity'de, Ümraniye Akkom Office Park'ta, Ataşehir Palladium Tower'da, Şişhane'de Bilsar Binası'nda ve Ankara Çukurambar'daki The Paragon ile Söğütözü'ndeki Via Flat'ta bulunuyor. Şirket çok yakında Kağıthane Papirüs Plaza'da da hizmet vermeye başlayacak. 


TÜRKLER DE İLGİ GÖSTERİYOR 

Plaza Cubes hizmet vermeye başladığında müşterilerinin yüzde 80'i yabancıydı. Bugün ise bu rakam yüzde 60'a gerilemiş durumda. Türk kökenli firmaların hazır ofis konseptini giderek daha çok benimsemesi ile bu oranın yakın zamanda yan yarıya olacak şekilde bir dengeye oturması bekleniyor. Selim Levi, özellikle start up olarak ifade edilen erken aşamalı girişimcilerin bu hizmetten yararlanmaya başladıklarını kaydediyor. Plaza Cubes ilk açıldığında en çok hizmet alan fırmalann IT, yeşil enerji, servis sektörü, bilişim ve girişimcilik alanında faaliyet gösterenler olduğunu vurgulayan Levi, bugün ek olarak, start up'lar, danışmanlık firmaları, avukatlar, CRM danışmanları, IT, etkinlik ajansları ve kurumsal koçlann da bu hizmetten sıkça yararlandığına dikkat çekiyor. 


İZMİR'E AÇILACAK 

Plaza Cubes, 2015 yılını 13,2 milyon TL ciro ile kapattı. Selim Levi, bu yılki hedeflerinin 19,5 milyon TL ciroya ulaşmak olduğunu belirtiyor. Yıl sonunda  İzmir  Bayraklı'da da hizmet vermeye başlayacaklarını ifade eden Levi, "Bu yeni yatırımımızla 16 bin m2'lik alanı yönetiyor olacağız. 2017 ciromuzu da 26 milyon TL olarak hedefledik" diye konuşuyor.


Ekonomist


Geri Dön