29 / 03 / 2024

Ofisler de KDV indirimi bekliyor!

Ofisler de KDV indirimi bekliyor!

Konut alımını teşvik ederek inşaat sektörünü hareketlendirecek kararlar birbiri ardına alınırken, inşaat sektörü temsilcileri kendilerini heyecanlandıran teşvik ve desteklerin inşa edilen ofisler için de geçerli olmasını bekliyor…



Proje konutlar için alınan kampanya kararının ardından, konutta KDV ve damga vergisine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri damga vergisinden muaf tutulurken, yapı ruhsatı 1 Ocak'tan sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare vergi değeri 1,000 TL ile 2,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8, 2,000 TL üzerinde olan konutların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacak.


Ekonominin lokomotifi inşaat sektörünün hareketliliğini sürdürülür kılan tüm adımları desteklediklerinin altını çizen OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, aynı kararların ofisler için de geçerli olmasını istediklerini ifade etti.


Pala, şunları söyledi:

“Evet, konut anlamında çok ciddi bir üretim var. Sektördeki üretimin desteklenmesi, arza uygun, doğru orantıda talep ortamları oluşturmak çok önemli. Ancak inşaat sektöründe yalnızca konut üretilmiyor. İnşaat hacmine baktığımızda iş merkezi sayısının da konut kadar arttığını görebiliriz. Ekonominin desteklenmesi için yalnızca konut değil, ofisler de düşünülmeli. Konutlar için getirilen tüm teşvik ve desteklerin, ofislere de yansıtılmasını, ofis almak isteyenlere de uygun alım ortamları oluşturulmasını istiyoruz.”



Haber Sabah  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Konut alımını teşvik ederek inşaat sektörünü hareketlendirecek kararlar' birbiri ardına alınırken, inşaat sektörü temsilcileri kendilerini heyecanlandıran teşvik ve desteklerin inşa edilen ofisler için de geçerli olmasını bekliyor. Ekonominin lokomotifi inşaat sektörünün hareketliliğini sürdürülür kılan tüm adımları desteklediklerinin altını çizen OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, aynı kararların ofisler için de geçerli olmasını istediklerini ifade etti. Pala, "İnşaat sektöründe yalnızca konut üretilmiyor. İnşaat hacmine baktığımızda iş merkezi sayısının da konut kadar arttığını görebiliriz. Ekonominin desteklenmesi için yalnızca konut değil, ofisler de düşünülmeli" dedi.



Sabah Ankara


Geri Dön