16 / 04 / 2024

OFİSMOD, Suudi Arabistan Mobilya Fuarı'na katılacak!

OFİSMOD, Suudi Arabistan Mobilya Fuarı'na katılacak!

Dünyanın en büyük ofis mobilyaları fuarı olan ORGATEC’e 60 kişiyi götüren OFİSMOD, bu kez hedef pazar olarak belirledikleri Suudi Arabistan’da kasım ayında düzenlenecek Mobilya Fuarı’na üyelerinin katılımı için hazırlıklara başladı.



İzmir’de ofis mobilyaları imalatı yapan firmaların girişimiyle  geçtiğimiz yıl haziran ayında İzmir’de  kurulan OFİSMOD - Ofis ve İş  Mobilyacıları  Sanayici ve İşadamları Derneği, iç pazar yanında üyelerini yurtdışına açmak için de çalışmalar yapıyor. Dernek, hedef pazar olarak Suudi Arabistan’ı seçti.


“Birlikten güç doğar” felsefesiyle yola çıkarak sektörün sorunlarına çare arayan dernek,  hem iç pazar hem de yurtdışında üyelerine iş fırsatları yarattı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında dünyanın en büyük ofis mobilyaları fuarı olan ORGATEC’e yaklaşık 60 kişiyi götüren dernek, bu yıl da Suudi Arabistan’da kasım ayında düzenlenecek  Mobilya Fuarı’na üyelerinin katılımcı olması için hazırlıklara başladı. 


OFİSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güreler, fuar sorunu nedeniyle sektörde sinerji yaratmak amacıyla kurdukları derneğin gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında önemli çalışmalara imza attığını söyledi. 


Derneğin geçtiğimiz yıl haziran ayında kurulduğunu hatırlatan Güreler, dernek üye sayısının 25’e ulaştığını dile getirdi. Güreler, derneğin  İzmir  merkezli kurulduğunu ancak Türkiye’yi kucakladığını ifade etti.


Geçtiğimiz yıl ekim ayında ilk yurtdışı organizasyonunu dünyanın en büyük ofis mobilya fuarı olan ORGATEC’e  gerçekleştirdiklerini hatırlatan Güreler, “ Fuarı 60 kişilik bir heyet ile ziyaret ettik. Dünyanın değişik ülkelerinden katılan bu dev organizasyonda fuarın katılımcısı olan dernek üyelerimizi de ziyaret ettik” dedi. Ofis mobilyaları sektörü olarak Suudi Arabistan’ı hedef pazar olarak seçtiklerini vurgulayan Güreler, kasım ayında da Riyad’da düzenlenecek Mobilya Fuarı’na toplu katılım sağlamak amacıyla görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. 


Güreler, geçtiğimiz ocak ayında İstanbul’da CNR Expo’da düzenlenen Mobilya Fuarı’na da uzun uğraşlar sonucunda dernek üyesi 7 firmanın çadırda stand açması sağladıklarını söyledi. Geçtiğimiz ay İzmir’de düzenlenen 26. MODEKO İzmir Mobilya Fuarı’nda da 11 firma ile ortak stand yaptıklarını hatırlatan Güreler,  dernek olarak Türkiye genelindeki 115 ofis mobilya satış firmasına  davetiye gönderdiklerini ve 105 firmadan 300’e yakın kişiyi İzmir’de ağırladıklarını dile getirdi. Güreler, İzmir Mobilya Fuarı’nda çok başarılı bir organizasyona imza attıklarını, ikili görüşmeler sayesinde önemli ticari bağlantıların kurulmasına zemin hazırladıklarını ifade etti. Sektörel kaynaşma anlamında çok başarılı geçen fuara dernek üyesi olmayan firmaların da büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Güreler, önümüzdeki yıl yeni fuar alanında daha büyük bir organizasyon yapmayı hedeflediklerini söyledi. Güreler, fuarda ayrıca derneğin en iyi stand tasarım ödülü aldığının da altını çizdi. 



Güreler, çok yoğun bir fuar sezonundan geçtiklerini, ofis mobilyaları sektörünün en verimli dönemi olduğunu belirterek, “İşlerimizin yavaşladığı mayıs-haziran aylarında İstanbul’da seçimli bir genel kurula gitmeyi planlıyoruz. Derneği İzmir merkezli olarak kurduk ancak Türkiye genelini kucaklayan bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. O yüzden genel kurulda Türkiye’nin her bölgesini temsil edecek yönetim kurulunu oluşturmak istiyoruz. Böylece Türkiye’yi kucaklayan bir yönetimle sektöre sinerji katmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 


Güreler, son dönemde ofis yatırımlarının beklenin çok üzerinde geliştiğine ve dolayısıyla ofis mobilyaları sektörünün ciddi büyüme potansiyeli olduğuna dikkat çekti. Sektörde sadece fiyata değil tasarım odaklı mobilyalara önem verilmeye başlandığına vurgu yapan Güreler, tasarım odaklı taleplerin sektörün yurtdışında da elini güçlendirdiğini sözlerine ekledi. 


Dünya


Geri Dön