25 / 04 / 2024

Oger, Mecidiyeköy Türk Telekom binasını satışa çıkardı!

Oger, Mecidiyeköy Türk Telekom binasını satışa çıkardı!

Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip olan Oger, şirketin Mecidiyeköy'deki genel müdürlük binası ile Maçka'daki Avea iletişim Hizmetleri Genel Müdürlük binasını satışa çıkardı.



Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip olan Oger, Danıştay'ın "Altyapı ve taşınmazları satamazsın" demesine rağmen gayrimenkulleri teker teker satıyor. 2005 yılında 6.55 milyar dolar karşılığında Türk Telekom'un hisselerini alan Oger Telekom'un, imtiyaz sözleşmesinin biteceği 2026 yılında devraldığı taşınmazları da aynı şekilde iade etmesi gerekiyor. 


80 milyon TL'lik bina 

Daha önce Abdülhamit döneminde döşenen ve devlete ait olan bakır kabloları satan Oger, bu kez de şirketin Mecidiyeköy'deki genel müdürlük binası ile Maçka'daki Avea İletişim Hizmetleri Genel Müdürlük binasını satışa çıkardı. Mecidiyeköy'deki 16 katlı, yaklaşık 13 dönüm alana sahip bina 2015'te satışa çıkarılmıştı. İstenen sonuç alınamayınca satış iptal oldu, ancak bina bu yıl yeniden görücüye çıkarılacak. Oger'in kasasına bu satıştan en az 80 milyon TL girmesi bekleniyor. Satışa çıkarılan ikinci değerli gayrimenkul İstanbul'un en değerli bölgelerinden Maçka'daki Boğaz manzaralı Avea İletişim Hizmetleri Genel Müdürlük binası. 18 Mayıs'a kadar kapalı zarf usulüyle teklif toplanacak olan binanın satışını JLL ve Cushman & Wakefield üstlendi. 


Danıştay 'satamazsın' dedi 

Oger, usulsüz satışlarını anlaşmaya koyduğu şerhle açıklıyor. Danıştay ilk olarak sözleşmenin yapılmasından 2 yıl sonra Oger'in koyduğu şerhi geçersiz saymış ve yeni bir sözleşme imzalanmasını istemişti. Danıştay daha sonra da birçok kez şerhi geçersiz sayan görüşler bildirmişti. Bunun üzerine 2010 yılında yeni bir sözleşme imzalanmış fakat bu sözleşme 'ticari sır' denilerek açıklanmamıştı. 2011 yılında Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, anlaşmaya ithafen sözleşme bitiminde Türk Telekom'un tüm altyapısının ve taşınmazlarının iade edileceğini söylemişti. 


Avea Maçka binası satışa çıkarıldı!


Yeni Hayat


Geri Dön